BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Afyonda tarihi cami kül oldu

Afyonkarahisar'da çıkan yangında tarihi Zülali Camii yanarak kullanılamaz hale geldi.

Abone ol

Afyonkarahisar Uğurbey mahallesi Basın caddesi üzerinde bulunan tarihi Zülali Camii'nde henüz sebebi belli olmayan bir nedenden dolayı yangın çıktı. Caminin çatısından başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk olarak çevrede bulunan vatandaşlar müdahale etti. Ancak, vatandaşların müdahalesi yetersiz kaldı ve alevler camiyi sardı.

Yangın söndürme çalışmasına Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait 6 itfaiye aracı katıldı. Alevlerin caminin alt katına inmesi nedeniyle itfaiye ekipleri yaklaşık bir saatlik süren bir çalışma sonunda yangını söndürebildi. Yangın söndürme çalışmalarına çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar da yardım etti. Cami çevresinde bulunan işyeri sahipleri ise yangın nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Ancak, alınan önlemler nedeniyle korkulan olmadı ve yangın çevredeki iş yerlerine sıçramadan söndürüldü. Yanan Zülali Camii kullanılamaz hale geldi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve İl Müftüsü Dursun Kaplan da olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldılar. Geçtiğimiz yıl restore edilen tarihi Zülali Camii'nin 1280 yılından önce yapıldığı tahmin ediliyor.