BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.469,14
HABER /  GÜNCEL

Kan davası cinayeti çözüldü

53 yaşındaki Burhan Çopuroğlu'nun katil şüphelisi 3 kişi, Antalya polisi tarafından memleketleri Gaziantep'te yakalandı.

Abone ol

Antalya'da geçen ay birinci katta bulunan evinin demir korkulukları arasından ateş eden kişiler tarafından öldürülen 53 yaşındaki Burhan Çopuroğlu'nun katil şüphelisi 3 kişi, Antalya polisi tarafından memleketleri Gaziantep'te yakalandı.

Şüphelilerin, kan davası güttükleri ve ağabeylerinin ölümünden sorumlu tuttukları Çopuroğlu'nu öldürdükleri ortaya çıktı.

Geçen 6 Nisan'da Gaziantep Eydibaba Mahallesi Kasap Sait Sokak'ta Bekir Dağballı tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından Gaziantep polisi Burhan Çopuroğlu, Mehmet Kepel, Ali Kepel ve Halil Yazgan'ı gözaltına aldı. Şüphelilerden Halil Yazgan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri serbest bırakıldı. Cinayet olayının şüphelilerinden Burhan Çopuroğlu, 11 Nisan günü Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, “Bekir Dağballı'nın kardeşleri Davut, Eyüp ve Uğur Dağballı ağabeylerinin ölümünden beni sorumlu tutuyorlar ve ölümle tehdit ediyorlar” dedi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma yürütürken Burhan Çoğuroğlu eşi ve 4 çocuğunu alarak Antalya'ya kaçtı. Karşı tarafın kan davası güderek kendisini öldürmek istediğini düşünen Çopuroğlu, ailesiyle birlikte kente taşındıktan kısa bir süre sonra 7 Temmuz gecesi birinci katta bulunan evinin demir korkulukları arasından açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybetti.

Bu olay üzerine soruşturma başlatan Antalya polisi, Eyüp ve Uğur Dağballı kardeşlerin olaydan 3 gün önce Gaziantep'ten otobüsle kente geldiklerini ve Meltem Mahallesi'nde bulunan bir pansiyonda konakladıklarını belirledi. Polis, şüphelilerin cinayetin ardından hemen memleketleri Gaziantep'e döndüklerini de tespit ederek yakalamak için düğmeye bastı. Antalya polisi yaptığı çalışmada Eyüp Dağballı'nın cinayet silahını kullanarak Çopuroğlu'nu öldürdüğünü, Uğur Dağballı'nın onunla birlikte kente geldiğini, Davut Dağballı'nın ise iki kardeşini cinayete azmettirdiğini belirledi.

Şüphelilerin Gaziantep'de bulunan adreslerini belirleyen Antalya polisi Gaziantep'e giderek 3 kardeşi gözaltına aldı. 3 kişi, sorgulanmak üzere Antalya'ya getirildi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ifadelerin ardından şüphelilerin Adliye'ye sevk edileceğini bildirdi.