BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL

Ambulans bulamadı hasta öldü

Mazgirt'ten bir hasta için yola çıkan ambulans, köyü bulamayınca hasta öldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’nden Darıkent Köyü'ndeki bir hasta için yola çıkan ambulansın içinde bulunan sağlık personeli ve sürücünün, köy adını karıştırıp yolu uzatması sonucu 69 yaşındaki Kazım Özbay’ın öldüğü iddia edildi.

Darıkent Köyü’nde Kazım Özbay’ın fenalaşması üzerine yakınları dün saat 09.45 sıralarında 112 Acil Servisi arayıp ambulans talebinde bulundu. İddiaya göre, ambulanstaki görevlilerin halk arasında Oymadağ olarak bilinen köyü resmi adı olan Darıkent olarak araması nedeniyle geç müdahale edilen Özbay öldü. Kazım Özbay’ın yakınları Mazgirt’e 30 kilometre mesafede olduklarını ancak içinde doktor bulunmayan ambulansın köye 1 saat sonra geldiğini iddia ederek, bu gecikme yüzünden hastalarının ambulans gelmeden öldüğünü ileri sürdü.

Kazım Özbay’ın eşi Yeter Özbay, “Ambulans geldiğinde eşim ölmüştü. Ambulansla gelen teknisyeni doktor sandık. Ambulansta bir de hemşire vardı”dedi. Kazım Özbay’ın amcasının oğlu Mustafa Özbay ise, Oymadağ olarak bilenen köyün Sağlık Bakanlığı’nda Darıkent adıyla bilindiği için ambulans sürücüsünün yolları karıştırdığını ve bu yüzden geciktiğini iddia etti. Mustafa Özbay, “Bizim köyün adı Oymadağ’dır, ancak Sağlık Bakanlığı’nda Darıkent diye geçiyor. Ambulans bu yüzden geç geldi. Mazgirt İlçesi'ne 30 kilometre uzaktaız. Ama ambulans 1 saat sonra ancak geldi. Gelen aracın içinde bir hemşire ve elinde cihazlar olan biri vardı. Önce doktor olduğunu sandım fakat daha sonra telefonla doktoru arayıp görüşünce, o an anladım ki gelen doktor değilmiş. Zaten ambulans gelmeden amcamın oğlu ölmüştü” diye konuştu.

Mazgirt Cumhuriyet Başsavcısı, Darıkent Köyü’ne giderek olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tunceli Sağlık Müdürlüğü de konu ile ilgili inceleme başlattı.