BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  MAGAZİN

Adriana Lima tasavvuf okuyor

Antalya'da podyuma çıkan ünlü model hiç bilinmeyen bir yönünü ortaya koydu.

Abone ol

Adriana Lima Antalya’dan rüzgar gibi geçti. Bu kez podyuma çıkmak için Türkiye’ye gelen Brezilyalı modelin yeni aşkı; tasavvuf.

Milliyet'ten Sanem Özyürek Arman ünlü model ile konuştu. Lima'nın en sevdiği şair Hafız-ı Şirazi çıktı. Şirazi 14’üncü yüzyılda yaşamış Farsçanın en büyük şairlerinden. İran tasavvuf şiirinin öncüsü sayılıyor.
adriana-lima.jpg
Brezilyalı model, Hafız’ın şiirlerinden oluşan kitabı ‘The Gift/Hediye’ için “En sevdiğim şiir kitabı” diyor. Şiire olan merakını “Keşke ben de yazabilseydim” diye anlatan Lima’ya en sevdiği şiiri sorduğumuzda tereddüt etmeden adını veriyor. Hafız-ı Şirazi’den ‘Cupping My Hands Like a Mountain Valley/Ellerimi Bir Vadi Gibi Kavuşturmak’ yani, ellerin duaya açılmasını tasvir eden şiiri...

Brezilyalı modelin günleri çoğu zaman jet hızıyla geçse de o anı yaşamayı seçenlerden. İşini çok ciddiye aldığını söyleyen model mesleği için fedakârlık yapmanın kaçınılmaz olduğunun farkında.

Mevlana’dan 100 yıl sonra yaşadı

Asıl adı Şemseddin Muhammed olan Hafız-ı Şirazi 1320-1389 yılları arasında yaşadı. Mevlana’dan 100 yıl sonra tasavvuf edebiyatının en önemli eserlerinden bazılarını verdi. Şiirleri divanında toplandı. Onu Avrupa’ya Goethe tanıttı. Hâlâ İran’da en sevilen tasavvuf şairi. Ondan etkilenen ünlü isimler arasında Puşkin de var. Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Rindlerin Ölümü’ şiirinin de Hafız’ın sanatını konu ettiği belirtiliyor.

SOFRASINDAN EKSiK ETMiYOR

Beslenmesinde disiplini elden bırakmayan Adriana Lima, “Çikolata konusunda kendimi kontrol edemiyorum” diyor. Brezilyalı model için bir diğer istisnaysa bal kaymak. Özellikle ne zaman Türkiye’ye gelse kahvaltısında bal kaymak eksik olmuyor.