BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Birand'dan PKK'yla ilgili bomba iddia

Başbakan Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı açıklamaları yorumlayan Birand, PKK ile ordu arasında karşılıklı ateşkesin gündemde olduğunu söyledi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Kanal D anchormani M. Ali Birand, İmralı görüşmeleriyle gündeme oturan Kürt sorununa dair çarpıcı yorumlarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı açıklamaları yorumlayan Birand, PKK ile ordu arasında karşılıklı ateşkesin gündemde olduğunu söyledi. Başbakan'ın talmatıyla Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesini de yorumlayan Birand, "Bu, PKK liderlerine verilmiş bir hediye değil Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır." dedi.

SİLAHLAR KARŞILIKLI OLARAK SUSACAK

"Başbakan'ın bu açıklaması benim gibi taraf tutmayan uzmanları çok heyecanlandırdı. Zira bu açıklama ilerde silahların karşılıklı olarak susması için atılan en ciddi adımdır. Hatırlayın, 1999'da PKK Türkiye'den çekilme kararı aldı ancak geri çekilirken büyük zaiyat verdi. Oysa böyle bir şey beklemiyordı. Karşısında orduyu buldu. PKK bunu kendisine kurulmuş bir tuzak olarak gördü. Türkiye devletinin verdiği sözü tutmadığını söyledi. Başbakan buna karşı şimdi güvence veriyor. Çekilirken kimse size ateş açmayacak dedi. Bu adım İmralı sürecinin önünün açıldığını gösteriyor. Bu, Ankara'nın iyi niyetini gösteriyor."

ÖCALAN'A TV VERİLMESİ TÜRKİYE İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM

"Ayrıca Öcalan'a televizyon verilmesini de eleştirenler var. Ancak, siz müzakareleri yaptığınız kişinin hiç bir şeyden haberi olmayan, karanlıkta yaşayan birisi olmasını mı istersiniz, yoksa ne olup bittiğinden haberdar, kimin ne dediğini bilen bir donanımdaki birini mi isterseniz? Ankara ikinci şıkkı seçti. Çok da doğru yaptı. Bu, PKK liderlerine verilmiş bir hediye değil Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır."

ABDULLAH ÖCALAN KİMDİR? ÖCALAN HABERLERİ