BIST 10.333
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.458,87
HABER /  GÜNCEL

Eşimden her gün dayak yedim

Isınmak için ağaç kanepesini kırıp sobada yaktı. 44 yaşındaki kadın 4 çocuk ve 1 torun ile kış ortasında kala kaldı.

Abone ol

Kastamonu'nun İsfendiyar Mahallesi Dalgıç Sokak'taki evlerinde yaşayan ve 20 yıllık eşinden yaklaşık 2 yıl önce boşanan 44 yaşındaki Zeliha İşkal, 4 çocuğu ve 1 torunu ile yaşam mücadelesi veriyor.

Zeliha İşkal, Dalgıç Sokak'taki tek göz evlerinde 15 yaşında evlenip 1 yıl önce boşanan çocukları Gamze Selda (17), Gülsüm (15), Umut Barış (14) ve Ufuk Çağdaş (12) torunu Ozan Aras (1) ile birlikte 2 yıldır yaşamaya başladı.

EL ÖRGÜLERİ DOKUYOR AMA

Geçimini, el emeği örgüleri satarak sağlamaya çalışan Zeliha İşkal, boşandığı eşinden bir yıl önce 3 ayda bir olmak üzere 500 lira da nafaka almaya başladı. 4 çocuğundan okul çağındaki 3 çocuğunu ilk, orta ve lisede okutan İşkal, yoğun kış şartlarında pazara çıkamayınca satış yapamayınca zor durumda kaldı. Evine yakıt alamaz duruma gelen kadın, ağaç kanepesini de kırıp, çocuklarını sobada ısıtmaya çalışıyor.

Oturduğu evin 150 lira olan kirasını 6 aydır ödeyemediğini ve hiçbir geliri olmadığını belirterek kaldığı evde 6 kişi olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirten Zeliha İşkal, komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalışdığını söyledi. İşkal, "kış ayında yaptığım el işlerini de satamıyorum. Evime yakıt alamadım, herkese borcum var, kimseden de borç isteyemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

ANNEMİ VE BİZİ TEHDİT EDİYOR

İmam nikahlı eşinden yaklaşık 1 yıl önce ayrıldığını, eski eşi S.A. (25) tarafından ise sürekli taciz ve tehdit edildiği için çalışamadığını belirten 1 çocuk annesi Gamze Selda Tanış,"15 yaşımda eski eşimle evlendim. Doğumdan sonra eşimden her gün dayak yedim. Dayanamayıp kaçtım ve jandarmaya sığındım. Jandarmanın sayesinde de annemin yanına döndüm. Fakat bu sefer de aileme rahat vermiyor. Annemi ve bizi sürekli tehdit ediyor. Annemi dövdü. Suç duyurusunda bulunduk, ama herhangi bir şey de elde edemedik. Onun yüzünden ben de bir işte çalışamıyorum. Çünkü sürekli gelip beni, kardeşlerimi ve annemi tehdit ediyor. Hiçbir can güvenliğimiz yok. Uzaklaştırma cezası veriliyor ama çözüm olmuyor" dedi.

Kış günü yakacaksız kalıp, çocukları ve torunu ile geçim sıkıntısı çeken Zeliha İşkal, eski damadının saldırıları yüzünden de iyice çaresiz kaldığını belirtti.