BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.423,63
HABER /  GÜNCEL

Televizyon dizileri intiharı tetikliyor

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, son aylarda ülke genelinde intihar vakalarında artış olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, intiharların arkasında aile sorunları, maddi sıkıntılar gibi birçok nedenin bulunduğunu, televizyon dizilerinin de intiharları tetiklediğini söyledi.

VATANDAŞIN AYRANI ÇABUK KABARIYOR

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kayseri İl Genel Meclisi'nde yaptığı konuşmada, intihar olaylarındaki artış ve bunun nedenleri üzerinde durdu. Aydın, "İnsanlarımız ve özellikle gençlerimiz zorluklara karşı tahammülsüzler. Televizyon dizilerinde de intiharların gösterilmesi bu konuda önemli bir etken. Çünkü intihar öğrenilen bir davranıştır ve diziler bunu tetikliyor. Vatandaşın ayranı çabuk kabarıyor. İnsanların biraz daha sakinleşmeye ve rahatlamaya ihtiyacı var" dedi.

PINARBAŞI'NA ÖZEL TİM

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Pınarbaşı İlçesi'nde geçtiğimiz mayıs ayında meydana gelen 2 polisin şehit olduğu, 3 teröristin öldürüldüğü saldırının ardından güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve bu kapsamda ilçede önümüzdeki haftadan itibaren özel hareket timlerinin de konuşlanacağını belirtti. Aydın, Tunceli?ye göreve giden özel hareket timinin görevini iptal ettirdik ve timi Pınarbaşı ilçesinde görevlendirme kararı aldık. Çünkü Pınarbaşı, Kayseri'yi Güneydoğu'ya bir diğer anlamda batıya bağlayan bir nokta. Son yaşanan terör olayı ve sonrasında yaşanan bazı gelişmelerden dolayı özel harekat timlerini bu bölgede konuşlandırmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren de görevlerine başlayacaklar" dedi.

EMNİYET'İN EĞİTİMLİ KÖPEK İSTEĞİNE OLUMLU CEVAP

Sabotaj, terör ve bombalı saldırılara karşı alınacak tedbirlerde kullanılmak üzere eğitimli bir köpeğe ihtiyaç duyan Emniyet Müdürlüğü, konuyu İl Genel Meclisi'ne taşıdı ve destek istedi. Bu yöndeki talebin ardından harekete geçen Kayseri İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, konu hakında olumlu yönde rapor hazırladı. Komisyon raporunun ardından Meclis'in kurumlarla işbirliği kapsamında önümüzdeki günlerde Emniyet Müdürlüğü?ne test edilmiş, eğitimli patlayıcı madde arama köpeği alacağı ifade edildi.