BIST 9.578
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bu bakanları gözden çıkardı mı?

Başbakan Erdoğan kabine değişikliğinde hangi bakanları gözden çıkardı? İşte koltuğu bırakacak o bakanlar...

Abone ol

Başbakan Erdoğan kabine revizyonu iddialarına verdiği cevapla kafaları karıştırdı. 'Her an her şey olabilir' diyen Erdoğan, kasaplı bir değişiklik yapmayacak ve yerel seçimlerde aday olarak düşündüğü bakanlarıyla ilgili tasarrufa gidecek.

mini revizyon kapsamında koltuğunu bırakacak bakanlar arasında sürpriz isimler yer alıyor.

Büyük kongresi sonrası MKYK’da (Merkez Karar Yönetim Kurulu) yüzde 42’lik bir yenilenme ile “ana omurgayı” koruyup “hücre yenilenmesi” gerçekleştiren Erdoğan’ın, kabinede çok kapsamlı bir değişiklik düşünmediği ve yerel seçimlerde aday olarak düşündüğü bakanlarıyla ilgili bir tasarrufa gitmeyeceği ifade ediliyor. 

KOLTUĞU KAYBEDECEK BAKANLAR

Kulislerde gerçekleştirilecek mini revizyon kapsamında en fazla 4-5 bakanın kabine dışı kalabileceği, 2-3 bakanın da kabinedeki görevinin değişeceği konuşulurken, koltuğunu kaybedebilecek bakanlar arasında;

*Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,

*Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

*Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

*İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

*Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in isimleri telaffuz ediliyor. 

BEŞİR ATALAY SÜRPRİZ İSİM OLABİLİR

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün kabinedeki görev yerlerinin değiştirilebileceği belirtilirken, açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da kabine değişikliğinin sürpriz ismi olabileceği iddia ediliyor.