BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akit gazetesine bombalı saldırı

Yeni Akit gazetesinin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atıldı.

Abone ol

Akit gazetesinin Bağcılar Göztepe Mahallesi'nde bulunan matbaa tesislerine ses bombası atıldı.

Akit'in dünkü "PKK'dan iç infaz" ve "Herkes aklını başına alsın" şeklindeki manşetleri sonrası saldırının gelmesi dikkat çekti.

Göztepe Mahallesi Orhangazi Caddesi'nde bulunan Akit gazetesinin matbaa tesislerine saat 22.00'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı.

MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Bahçeye düşen bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası matbaada ufak çapta maddi hasar meydana geldi. Bunun üzerine maatbaa çalışanları durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Matbaada inceleme yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler matbaasına Bomba İmha Ekibi istedi.

Matbaa tesislerine gelen Bomba Uzmanı Polis, özel kıyafetini giyerek bahçeyi kontrol etti. Yapılan araştırmalar sonrasında bomba parçaları ve deliller alınarak incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve gazete yetkilileri de olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Polis bombayı matbaaya atarak kaçan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri tespit etmek için geniş çaplı araştırma başlattı.

İKİ KİŞİ KAÇARKEN GÖRÜLDÜ

Bahçede bulunan bir şüpheli paket de fünyeyle patlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında iki kişinin olay yerinden kaçarken görüldüğü ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. 

Mahalle sakini Ahmet Şimşek, "Yüksek bir ses duydum. Evde otururken irkildim. Yaklaşık 400 metre uzakta oturduğum evden sesle irkildim ve korktum. Kamyon çarpması zannettim. Kaza oldu zannettim. Kısa süre sonra bir baktım olay yerine kalabalık emniyet ekipleri geldi” dedi. 

YENİ AKİT: GAZETE HAİNLERİN HEDEFİ OLDU

Yeni Akit gazetesinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara yayınlarıyla destek veren gazeteye bombalı saldırı düzenlendiği kaydedildi. 

Gazetenin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine atılan el yapımı üç bombadan ikisinin patladığı, birinin ise bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ''Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken Akit, yine hainlerin hedefi oldu. Gazetemizin güvenlik görevlilerinin hedef alındığı tahmin ediliyor. Gazetemizin baskı hazırlıklarını yapan yazı işleri ekibi ile Dergah Ofset çalışanları, patlamayla birlikte dışarı çıktı. Polis, bombaları atanları yakalamak için geniş çaplı aramalara başladı'' ifadeleri kullanıldı.