BIST 10.342
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.460,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de 3 PKK'lı kadın için ilk açıklama

PKK'lı 3 kadının Paris'te öldürülmesinin barış sürecinin bir reklamı olduğunu düşünen MHP'li Mehmet Şandır İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- MHP'nin barış sürecindeki tavrı net. Bu tavırdan da asla ödün vermeye niyeti yok. MHP olarak Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelerin karşısında duruyor MHP. 

Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesinin de İmralı görüşemelerinin bir reklamı olduğu görüşünde. Konuyla ilgili MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, internethaber.com'a konuştu.

PKK SUÇ ÖRGÜTÜDÜR

"Üzerinde çok konuşulmaya değecek bir konu değil. Çünkü PKK bir suç örgütüdür ve bu tür olaylar PKK açısından olağandır. Çünkü kendisinin de yaptığı iş budur. Çok anlam yükleyerek değerlendirme yapmanın bir gereği yoktur. PKK hergün Türkiye'de insan öldürüyor, onların üzerinde durmak gerekiyor, birbirlerine karşı daha önceki tarhilerde de bu kıyımları gerçekleştirdiler.

İMRALI SÜRECİNİN REKLAMI YAPILIYOR

Fransa'da bir gazetenin olayın suçlusu olarak "Bozkurtlar"'ı işaret etmesine de değinen Şandır şunları söyledi:

"Bu tür konularda resmi açıklamalara göre konuşmak lazım, failler belirlendikten sonra bir değerlendirme yapmak lazım. Şu an yapılan değerlendirmeler başka amaçlara hizmet etmek içindir. PKK cinayetinin üzerinden başka süreçlerin propagandası yapılmaktadır. İmralı süreci diye isimlendirdikleri hadiseyi gündeme getirmek, onun üzerinden toplumu etkilemek gibi bazı teşebbüsler var. Basın olarak bunlara dikkat etmek gerekir. PKK bir suç örgütüdür ve geçmişinde bu türden çok suç bulunmaktadır. PKK her gün Türk insanını katlediyor bunu konuşmak lazım."

HASAN CEMAL KENDİNE BAKSIN

Hasan Cemal'in bugün köşesinde yazdığı yazıya da gönderme yaparak, onu dikakte almadıklarını söyleyen Mehmet Şandır şöyle konuştu:

"Hasan Cemal kendine baksın. Hasan Cemal bizim açımızdan üzerinde konuşulmaya değmez bir insandır. Biz onu tanıyoruz ve onun hakkında değerlendirme yapmaya bile gerek görmüyoruz. PKK hergün askerlerimizi şehit ediyor, şehitlerimizi konuşmuyoruz, PKK'nın kendi içerisinden öldürdüklerini konuşuyoruz. Bunu millete yapmaya kimsenin hakkı yok. PKK hergün insan öldürüyor Hasan Cemal bunları konuşsun ve yazsın."