BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'ın izleyeceği o kanal

Başbakan Erdoğan'ın Öcalan'a televizyon verilmesine ilişkin talimatının ardından gözler Adalet Bakanlığı'na çevrildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile 14 yıl sonra televizyona kavuşan Abdullah Öcalan'a İmralı'da sadece TRT1'in izletileceği belirtiliyor.

TRT FM'i dinleyen Öcalan artık televizyona kavuştu. Başbakan Erdoğan'ın sürpriz talimatı kamuoyunda konuşulurken, düzenlenin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

1999'dan beri İmralı Cezaevi'nde kalan Öcalan, el radyosundan sadece TRT FM'i dinleyebiliyor. Mevzuat gereği televizyon ile ilgili izni İmralı Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu verecek. Bu kurul, Cezaevi Tüzüğü'ne göre Cezaevi müdürünün başkanlığında, gözlem ve sınıflandırmadan sorumlu 2'nci müdür, idare memuru, cezaevi tabibi, psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen, infaz ve koruma başmemuru ile kurum müdürü tarafından teknik personel arasından seçilen bir görevliden oluşuyor.

"KIRMIZI TELEFON HATTI KURSUNLAR"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İmralı’ya televizyon talimatı ile ilgili ise, “Bir de kırmızı telefon hattı falan kursunlar.” ifadesini kullandı. Şandır, “Bu Türkiye’ye Türk milletine yakışmayan bir sonuçtur. Bir suç örgütünü kutsamak, bir suçluyu bu kadar misyonla görevlendirmek, Türkiye’ye yakışmamıştır. Bunun sonucu yoktur. Şehitlerimize ve milletimize hakarettir.” dedi.

37 EKRAN OLACAK

Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin 9'uncu maddesine göre Öcalan, koğuşunda tek başına kaldığı için ancak 37 ekran televizyon alabilecek. Televizyon, cezaevi yönetimince alınacak.

ÜCRETİNİ AİLESİ VERECEK

Öcalan'ın ailesi veya avukatları, televizyonun ücretini cezaevi idaresine banka hesabı yoluyla ödeyecek. Her ay cezaevine gelecek elektrik faturası üzerinden, oran-orantı yöntemiyle televizyonun harcadığı elektrik parası hesaplanacak. Televizyonun elektrik parasını da her ay Öcalan ödeyecek.

SADECE BU KANALI İZLEYEBİLECEK

Öcalan'ın radyosu gibi televizyonunda da kanal sınırlaması olacak. Bu sınırlamanın nasıl olacağına da İdare ve Gözlem Kurulu karar verecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bilindiği kadarıyla Abdullah Öcalan , İmralı'da TRT Radyosu'nu dinleyebiliyordu yalnızca. Bu durumda verilecek televizyonda da muhtemelen sadece TRT kanalı gösterilecek. Bu kanalın kuvvetle muhtemel olarak TRT 1 olacağı ifade ediliyor" dedi.

ABDULLAH ÖCALAN KİMDİR? TÜM HABERLERİ