BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.427,29
HABER /  DÜNYA

ADLİYE ÖNÜNDE EYLEME POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul Adliyesi önünde tutuklu avukatların serbest bırakılması için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Adliye önünden uzaklaş...

Abone ol

İstanbul Adliyesi önünde tutuklu avukatların serbest bırakılması için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Adliye önünden uzaklaşarak Çağlaya Meydanı’nda oturma eylemi yapan grup, burada da tazyikli su sıkılarak dağıtıldı.
Tutuklu avukatların serbest bırakılması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelen bir grup, C Kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan karar gereği, adliye önünde basın açıklamasına polis tarafından izin verilmedi. Eylemcileri uyaran polis, kalkanlarla grubu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet polisinin biber gazı sıkarak uzaklaştırmaya çalıştığı grup, bu kez de Çağlayan Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Grubu dağılmaları yönünde uyaran polis, eylemcilere tazyikli su sıktı. Çağlayan ara sokaklarında eylemcilerle çevik kuvvet polisi arasında kovalamaca yaşandı.
(İHA)