BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  POLİTİKA

Aday adayları için son günler

Siyasi partilerde, 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçimi için aday adaylığı başvuruları sürüyor.

Abone ol

AK Parti'de 9 Mayıs'ta başlayan milletvekilliği aday adaylığı başvuruları bu akşam saat 17.00'de sona erecek.

CHP'de aday adaylığı başvuruları, 22 Mayıs'a kadar kabul edilecek. Ancak, Parti Meclisi kararı uyarınca, Aydın, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla ve Sivas illerinde aday yoklaması yapılacağı için bu illerde aday adayı olmak isteyenlerin 18 Mayıs'a kadar CHP Genel Sekreterliği'ne başvurmaları gerekiyor.

YSK'nın belirlediği takvime göre bu illerde aday yoklaması 27 Mayıs Pazar günü yapılacak. Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular DYP ve ANAVATAN'da 20 Mayıs Pazar günü sona erecek. MHP'de 10 Mayıs'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları yarın saat 17.00'de sona erecek. BBP'de aday adaylığı başvuruları 25 Mayıs'ta son bulacak.

Genç Parti'de ve Halkın Yükselişi Partisi'nde (HYP) başvurular 20 Mayıs'a kadar kabul edilecek. DSP'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları 28 Mayıs'ta sona erecek. Saadet Partisi'nde aday adaylığı başvuruları 19 Mayıs'a kadar yapılacak. SHP'de ise milletvekili aday adaylığı başvuruları 21 Mayıs'a kadar kabul edilecek.

Siyasi partiler, aday listelerini 4 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına verecek. Bağımsız milletvekili adaylığı başvurularının da il seçim kurullarına aynı gün saat 17.00'ye kadar yapılması gerekiyor.