BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.413,68
HABER /  POLİTİKA

DP iktidarına 68 gün kalmış

Ne CHP ne de AK Parti diyenleri Ağar, DP'ye çağırdı. Mumcu ve Ağar ortak etkinlikte buluşup el ele tutuştular.

Abone ol

Demokrat Parti'nin (DP) iktidar gelişinin 57. yıl dönümü dolayısıyla Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda DYP ve ANAVATAN tarafından ortak tören düzenlendi.

Törende konuşan Mumcu, birleşmenin ortaya koyduğu anlamın; ''57 yıl önce DP'nin kendini ortaya koyuşuyla aynı'' olduğunu kaydetti. Mumcu, ''Bugün çıktığımız yol, milli demokrat merkezi yeniden inşa etmek, meydan okuyan, rekabet eden Türkiye'yi yaratmaktır'' diye konuştu. Artık ''onlar'' ve ''siz'' kelimelerinin yasak olduğunu, ''biz'' ve ''demokratlar'' kelimeleriyle konuşacaklarını kaydeden Mumcu, şöyle devam etti:

BU HAREKET HİZİPÇİLİK BİLMEYECEK

''Hepimiz, çocukken annelerimizin ninnilerle, öğretmenlerimizin türkülerle öğrettiği gibi hep bir ağızdan aynı şeyi söyleyeceğiz; Vatan sana canım feda. Bu hareket hizipçilik nedir bilmeyecek. Bu hareket varlığını milletine, demokrasiye, çocuklarının geleceğine adayan bir harekettir. Milli demokratik merkezi ayrılmışlıktan, bölünmüşlükten kurtaran iradeye ortak olmaktan dolayı çok bahtiyarım. Tarih önünde çok bahtiyarım'' dedi.

DP MİLLETİN ÜSTÜNE KALKAN

Zıtlaşma temelinde siyaset yapıldığını savunan Ağar, ''İşte Türkiye'nin bugününde danışıklı dövüş gibi olan AKP-CHP zıtlaşması bir makas gibi milletin üstüne kesmeye doğru gelirken, DP yeniden milletinin üstüne bir kalkandır, Türkiye'yi bunun içinden çekip çıkaracaktır'' diye konuştu.

''Milletin gururunu rencide eden, vicdanını zedeleyen manzaraların geride kalacağını'' söyleyen Ağar, ''68 gün kaldı iktidarınıza. DP'nin iktidarına 68 gün kaldı'' dedi.

Toplantıya, partililer ve yöneticilerin yanı sıra eski eski DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar da katıldı. Salondaki platformun arkasına Ağar ve Mumcu'nun resimlerinin önüne, ''Olmazı olur yapan yol arkadaşları'' yazılı pankart asıldı.

Ayrıca salonun girişine Adnan Menderes, Celal Bayar ve Turgut Özal'ın resimleri asıldı. Ağar ve Mumcu, törenin ardından el ele ve Türk bayraklarıyla fotoğraf çektirdiler.