BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA

Turgut Özalın kerametleri

Mermerler kendi kendine hareket ediyor. Semra Özal ve oğlu Ahmet kamerada gördüklerine inanamıyor.

Abone ol

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a göre Daha doğrusu akıl sağlığından şüphe ediyor yazar.

Nedeni de Ahmet Özal'ın Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'ya anlatıkları. Peki ne anlatmıştı Özal?

Özal'ın söylediğine göre babasının mezar mermerlerini aksakallı bir evliya yapmış. İşi yapan kişi aranmış ama bulunamamış. Mezarlıklar Müdürü Mustafa bey onu aradığında bir kaset bulmuş. Özal ve annesi Serma Özal izlediklerine inanamış.

İşte Özal'ın sözleri:

“Mustafa Bey, kaseti annemle bana da gösterdi” dedi, “Hayretle izledim… Mermer parçaları işleniyor, sonra birbirinin yanına konuyordu, tamam, fakat adam ortada görünmüyordu… Saatler ve saatler boyu sadece mermerler…”

Özal, sırlarla dolu olayın gerisini şöyle anlatmış:

"Dediğine göre, Mustafa Bey adamın peşine düşüp Bursa'ya gitmiş, uğramadığı köy bırakmamış… Sonra, bir gün, Eyüp'te soruştururken, “Senin kimi aradığını biliyorum, boşuna arama” diyen biri çıkmış ve 'Sırlar Kapısı' aralanıvermiş… “Mustafa Bey işini gücünü bıraktı, hakikatin peşine düştü” diye bitirdi öyküyü Ahmet Özal…"

İşte bu sözler sonrası yazar Özal'la dalga geçiyor. Turgut Baba Türbesi'ne dönüşürse şaşırmayacağını da sözlerine ekliyor:

"Ahmet Özal’a da iyi bir iş olanağı yaratabilir bu: "Türbeye bağlanacak çaputları satma işinde" eminim ki iyi para kazanabilir.
Kazandığı parayla alacağı otomobilin üzerine de "Babam sağ olsun" diye yazması, uygun olabilir diye düşünüyorum!"