BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Adanada ses bombası patladı

Seyhan ilçesi Kocavezir Parkı’ndaki bir çöp kutusuna bırakılan ses bombası, öğle saatlerinde büyük gürültüyle patladı.

Abone ol

Adana'da bir parkta çöplerin konulduğu yerde meydana gelen patlamada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Karacaoğlan Caddesi'ndeki Kocavezir Dinlenme Parkı'nda, çöplerin konulduğu yerde meydana gelen patlamada yaralanan Seyfettin Turgay (28) ve Mehmet Gözen (25), Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı. İki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

DEMİR PARÇALARI KOYMUŞLAR

Adana'da bir parkta, çöplerin konulduğu yerde meydana gelen patlamaya, ilk belirlemelere göre etkisi demir parçaları ile artırılmış ses bombasının neden olduğu belirtildi.

Ekiplerin, bölgede yaptıkları incelemede ilk belirlemelere göre, patlamaya etkisi demir parçaları ile artırılmış ses bombasının neden olduğunu belirledi. Patlamanın geçen ay Ülkü Ocakları binası ile salı günü bir marketin önündeki patlamayla benzerlik gösterdiği de öğrenildi.

Patlamada yaralanan ve Adana Devlet Hastanesine kaldırılan Seyfettin Turgay'ın (28) patlama esnasında meydana gelen ses nedeniyle kulağında hasar olduğu, Mehmet Gözen'in de (25) sol el ve suratına cam parçalarının geldiği belirtildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

GÖRGÜ TANIKLARI

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği yerde iş yeri bulunan karı koca Mehmet Sıtma Pınar ile Mihrican Sıtma Pınar, çok korktuklarını anlattılar.

Mihrican Pınar, patlamanın aniden meydana geldiğini belirterek, ''Ben dükkanda beklerken bir anda bir patlama oldu. Ben, büfenin yanında trafo vardı o sandım ve hemen yere yattım. Çok korktum'' dedi.

Mehmet Pınar ise patlamanın olduğu yerde sabah saatlerinde siyah bir poşet gördüğünü belirterek, ''Kaldırım üzerinde sabahtan beri siyah bir poşet vardı, patlamadan sonra o poşet parçalanmıştı. Patlama sırasında ise siyah bir otomobilin geçtiğini gördük'' dedi.

Esat Esencan adlı esnaf ise patlama ile çok yüksek bir ses duyduklarını ve çok korktuklarını söyledi. Esencan, patlama sırasında siyah bir otomobilin hızla olay yerinden uzaklaştığını da bildirdi.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği yerde park halinde bulunan ve ön kısmında Türk bayrağı bulunan 70 EN 670 plakalı aracın sahibi Mustafa Çelik de Karaman'dan asker uğurlama töreni için Adana'ya geldiklerini, patlama sırasında olay yerinde olmadığını söyledi.