BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.424,15
HABER /  POLİTİKA

MHP Başbakanı yine çok kızdıracak

MHP’nin bu açıklaması Başbakan’ı çok kızdıracak. Açılımın bir tarafında MHP var, diğer tarafta ise…

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Demokratik Açılım projesine ağır eleştiriler getiren MHP son yaptığı açıklama ile Başbakan Erdoğan’ı çok kızdıracak. MHP’ye göre açılım iki taraf oluşturdu. Bir tarafta Cumhuriyeti korumak isteyen MHP, diğer tarafta ise Anayasa’nın değiştirilmesi teklif edilemeyecek maddelerine göz diken bölücü terör örgütü, İmralı canisi, DTP ve AKP var.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay tarafından yapılan açıklamada DTP lideri Ahmet Türk ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Bahçekapılı’nın sözlerine yanıt verildi.

Demokratik Açılımı “Yıkım Projesi” olarak tanımlayan Toskay, “Bu konuda iki taraf oluşmuştur. Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti Devletini Anayasamızda ifadesini bulan kuruluş felsefesine uygun olarak korumak isteyenler, ki bunun öncülüğünü hiçbir tereddüde mahal vermeyecek şekilde Milliyetçi Hareket Partisi yapmaktadır; diğer taraf ise, anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek özelliklerini açık veya kapalı, doğrudan veya dolaylı değiştirilmesini savunanların oluşturduğu cephedir. Bu ikinci cephede yer alanlar bölücü terör örgütü ve İmralı canisi, DTP ve AKP’dir” dedi.

BAHÇEKAPILI'NIN SÖZLERİ

Toskay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahçekapılı’nın “Demokratik açılımın başarısı, anayasadaki “Türklük” tanımının kaldırılmasına bağlı” sözlerine, “Başbakanın ve AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel özelliklerini değiştirmekte en az bölücü terör örgütü ve İmralı canisi ile DTP kadar kararlı olduğunu ortaya koymaktadır” tepkisi gösterdi.

DTP'YE AĞIR ELEŞTİRİ

Toskay’ın hedefinde “Kürtlerin gözü kulağı İmralı’dadır” açıklaması yapan DTP lideri Türk de vardı. Toskay, Türk’ün son yaptığı açıklama ile bölücü başı ve terör örgütünün sözcülüğünü yaptığını bir kere daha teyit ettiğini ileri sürdü, “Bütün bu gerçekler AKP, DTP ve bölücü terör örgütünün aynı yönde faaliyet gösterdiğini ortaya koymaktadır” dedi.

ÜLKÜCÜLERE ÇAĞRI

Toskay, “Bu tehlikeli sürecin gelişmesine uygun ortam AKP iktidarı tarafından hazırlanmaktadır. Aziz Milletimize kesin bir kararlılıkla ifade ediyoruz ki, Türk Milliyetçileri ve Milliyetçi Hareket Partisi “Yıkım Projesi”nin amacına ulaşmasına izin vermeyecektir, büyük Türk Milletinin sağduyulu evlatları ile buna karşı mücadeleye devam edecektir” çağrısı yaptı..