BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Adanaa bitmeyen tartışma

Arapsaçına dönen Adana seçimlerinin kazananının kendisi olduğunu belirten MHP'li Durak, "Bu seçim bitti" dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Adana seçimleri bitti ama tartışması bitmedi. Hala itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği nihai karar beklenirken, seçimi kazandığı il seçim kurulu tarafından ilan edilen MHP'li Aytaç Durak,itirazların sonuç vermeyeceğini ve seçimin bittiğini söyledi.

MHP'nin hafta sonu gerçekleşen yeni belediye başkanları ile parti yönetiminin yaptığı toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurulduğunu hatırlatması üzerine şunları söyledi:

İŞTAHLARI KABARDI
"Adana'nın bir milyonun üzerinde seçmeni var. Seçim sonuçları birinci ve ikinci arasında 2 bin gibi bir rakamla sonuçlanınca, hatta üçüncü ile aradaki fark 30 bin olunca, 2. ve 3. sırada gelenlerin seçim sonuçlarından sonra iştahları kabardı. Çeşitli senaryolar hazırlandı, akla hayale gelmeyecek, iftiralar, itirazlar, çirkinlikler Adana'da yaşandı."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın Yüksek Seçim Kurulu nezdinde bu itirazların hepsini cevaplayacağını belirten Durak, "Bizim kanaatimize göre seçim bitmiştir" dedi. Bazı basın organlarının, konuyla ilgili kasıtlı ve suç unsuru taşıyan yayınlar yaptığını öne süren Durak, bu yayınları şiddetle kınadığını söyledi.

Faruk Bal da Adana'da kamu görevlileri, devletin parası ve yetkililerinin harekete geçirildiğini savunarak, "Ancak buna rağmen seçmen iradesi AK Parti'nin istediği şekilde şekillenmemiş, sandıktan çıkan sonuçlar itibarıyla MHP adayı Sayın Aytaç Durak seçimi kazanmıştır" dedi. Bal, itirazlar üzerine sandıkların yeniden sayıldığını, çizelge ve tutanakların değerlendirildiğini bildirerek, artık diğer partilerin seçim sonuçlarını hazmetmeleri gerektiğini kaydetti.