BIST 10.929
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.499,07
HABER /  DÜNYA

ABDden İran için büyük adım

Obama her ülkeyle arayı düzeltmeye kararlı görünüyor. Hatta İran için müzakere şartını bile geri çekmeyi planlıyor.

Abone ol

ABD'de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi, Barack Obama başkanlığındaki Amerikan yönetimi ve Avrupalı müttefiklerinin, İran'la nükleer programıyla ilgili müzakerelere başlanabilmesi için "Tahran yönetiminin nükleer tesislerini derhal kapatması" şartından vazgeçmeyi düşündüğünü yazdı.

NYT'nin internet sitesindeki haberde, Obama yönetimi ve müttefiklerinin önerisinin, Tahran yönetiminin müzakereler sırasında bir süre daha uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devam etmesine olanak vereceği belirtildi.

Halen tartışılan önerilerin amacının, İran'ın uzun süredir uzak durduğu nükleer görüşmelere ilgisini çekmek olduğu ifade edildi.

Önerilerin tartışıldığı görüşmelerde yer alan kaynaklara dayandırılan haberde, tartışmaların halen fikir cimnastiği seviyesinde olduğu vurgulandı.

Haberde, Obama'nın geçen haftaki Avrupa ziyareti sırasında Avrupalı yetkililerle yaptığı görüşmelerde, İran'ın, eski Başkan George Bush yönetiminin talep ettiği doğrultuda tesislerini derhal kapatmayacağının anlaşıldığı konusunda fikir birliği oluştuğu da kaydedildi.