BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPli başkanlara uyarılar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni seçilen belediye başkanlarını uyardı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni seçilen belediye başkanlarını haksız kazanç peşinde koşmamaları, ihalelerde adil ve objektif davranmaları, dikkatli çalışarak hata yapmamaları ve önlerine gelen her evrakı imzalamamalarını istedi. Partisinin belediye ve il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde,yeni başkanları teşkilatla ahenkli çalışmaları konusunda da uyaran Bahçeli, hata yapan belediye başkanlarına sahip çıkmayacağı mesajını da verdi.

İHALE UYARISI
Bahçeli, 29 Mart'ta seçilen yerel yöneticilere çok büyük görevler düştüğünü, MHP’nin geleceğine ilişkin bu başkanların faaliyetlerinin önemli etkide bulunacağını ifade ederek, şu uyarılarda bulundu:

“Tüm halkı kucaklayın. Partili partisiz ayrımı yapmayın. Size oy vermeyenlere de aynı hizmeti götürün. Halkla iç içe olunmalı. Elinizdeki bütün kaynakları millet için kullanın. Hizmetlerde helal kazanç, tevazu, müşfik tavır, tarafsızlık, hukuk, adalet ve faziletten asla ayrılmayın. Teşkilatlarla ahenkli çalışın, çekişme içinde olmayın. Bazı çıkar çatışmaları arasınızdaki işbirliği ve uyumu bozmasın.”

İMZAYA DİKKAT
Belediye hizmetlerinin siyasi partilerin yönetim kabiliyeti, hizmet arzusu ve yetişmiş kadrosunu gösteren en önemli vasıta olduğunu dile getiren Bahçeli, vatandaşların siyaseti belediyeler üzerinden değerlendirdiğini de hazırlattı.

Hafta sonu gerçekleşen toplantıda, Bahçeli’nin uyarı dolu konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve Metin Çobanoğlu da yeni seçilen başkanlara brifing verdi. Bal, başkanları önlerine gelen her evrakı imzalamamaları konusunda uyardı ve “Her evrakı imzalamayın. İnceleyin. Yoksa ertesi gün o imzaladığınız evraklar iktidar tarafından kullanılır ve soruşturma konusu yapılabilir. İktidar her fırsatı kullanmak isteyecektir” dedi.