BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana beş parçaya bölünecek

Niyet, kent merkezindeki yoğunluğu azaltmak. Bunun için de Adana, 5 ilçe belediye sistemine göre yapılandırılacak.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'yı 5 ilçe belediye sistemine göre yapılandıracaklarını belirterek, şehir merkezindeki yoğunluğun da giderileceğini söyledi.

Adana Ticaret Odası, tapu, ve maliye gibi kurumların kent merkezinde olduğunu hatırlatan Aldırmaz, "Buraya günde binlerce araç geliyor. Şehirdeki trafik probleminin ana sebebi de bu. Biz kurumları ilçelere gönderdiğimizde Sarıçam'daki vatandaşın Küçüksaate gelmesine gerek kalmayacak. Sadece kurumları değil. Balık almak için bile şehir merkezine gelenler var. Balıkçısından kasabına kadar çok sayıda işyerinin birer şubesinin de bu ilçelere açmasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

"Adana'ya ortak akılla hareket edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının önerilerini dikkate alacağız." diyen Aldırmaz, "Şehrimiz geliştikçe yeni ihtiyaçlarda ortaya çıkıyor. Adana'nın içme suyu, kanalizasyon ya da katı atık gibi sorunları kalmadı. Trafik tek sorun. Şehir merkezindeki ticaret odası, maliye, tapu gibi kurumlar nedeniyle binlerce araç şehir merkezine yığılma yapıyor. Biz buradaki yığılmayı kurumların birer şubesini ilçelere dağıtarak aşmayı planlıyoruz. İlimizi 5 belediye sistemine göre yapılandıracağız. Kadıköy'de Şişli'de nasıl herkes işini rahat görüyorsa Sarıçam'da Yüreğir'de de bütün ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaş resmi ve bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için Adana kent merkezine gelmesine gerek kalmayacak. Sarıçam'da yaşayanlar o ilçede bütün ihtiyaçlarını karşılayacak. Nufüs İdaresi'nin yaptığı planı diğer kurumlara da uygulayacağız. Bu sayede Küçüksat'te, dörtyolda yaşanan trafik sorunun önüne geçeceğiz." dedi.

Diyaloğa önem verdiklerini kaydeden Aldırmaz, "Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, metro güzergahından rahatsız olduğunu belirtmişti. Ben kendisinin yanına gittim ve konuştum. Rektör beyle karşılıklı konuşunca sorunun da çok fazla olmadığını gördük. Konuşarak şehrimiz için birçok hizmete imza atacağız." şeklinde konuştu.