BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şuşehri'ne hemşirelik okulu müjdesi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi'nde yaklaşık 10 yıl önce kapatılan hemşirelik bölümünün tekrar açıldığı bildirildi.

Abone ol

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce İHA muhabirine konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 yıl önce kapanan hemşirelik bölümü uzun uğraşlar sonunda tekrar açıldı.

Türkiye'nin değişik yörelerinde ve Sivas'ın Şarkışla ilçesinde de kapanan Sağlık Liseleri Suşehri'nde de yoğun talep olması nedeniyle ve girişimler sonunda kapanmadı. Tam aksine daha önce sebepsiz yere kapanan ve hiç kimsede kapanmasına müdahale etmediği hemşirelik bölümü yaptığımız yazışmalar sonunda açıldı ve SBS başvuru kılavuzuna girmiş oldu.

Hemşirelik bölümünün ilçemize kazandırılması yolunda Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler'in yoğun çalışmaları sonucu İl İstihdam Kurulu'ndan açılması kararı çıkartılarak bakanlığa gönderilmesi ve yakinen takip edilmesi sonucu ilçemizde ikinci bir sağlık bölümü olan hemşirelik bölümü 2010-2011 eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme sınavlarıyla öğrenci alacaktır.

Her alanda olduğu gibi eğitim, öğretim alanında da hızlı atılımlarımız sonucu birçok hizmeti ilçemize kazandırdık. Seviye Belirleme Sınavı(SBS), lise ve ilköğretimlerde açık öğretim sınavları ve motorlu taşıt sürücüleri kursları yazılı sınavlarının ilçemizde yapılmasını sağladık. Bu sınavlar ilçemize maddi ve manevi yönden büyük katkıları olmuştur.

Bizler ilçemizin hizmet erleriyiz. Suşehri'ne hizmetin en büyük görev olduğunun bilincinde olarak hareket ediyoruz bizlere bu güzellikleri sağlayan ve her türlü desteğini veren AK Parti Sivas Milletvekilimiz Selami Uzun'a, AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'e, Sivas'ımızın değerli diğer milletvekillerine, ilçemiz Kaymakamı Yusuf Özdemir'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler'e teşekkür ediyorum" dedi.