BIST 10.280
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.411,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultan Sazlığı'nda kaplumbağa bereketi

Kayseri’de bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’nde 120 yıl yaşayabilen benekli kaplumbağaların sayısının artması, bölgedeki turist sayısını da etkiliyor.

Abone ol

8 BİN KİLOMETRE YOL KAT EDİYORLAR

Nesli yok olmaya yüz tutan benekli kaplumbağaların son yıllarda Sultan Sazlığı’nda sayılarının giderek artması, yerli ve yabancı araştırmacılar ve turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

120 yıl yaşayabilen benekli kaplumbağaları görmek için 8 bin kilometre yol kat eden Alman çift Wolfgang ve Urzula Pankal, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün misafirperverliğinde bölgeye gittiklerini belirterek, kuşların yanı sıra bölgedeki kurbağa ve kaplumbağaları da görme imkanı bulduklarını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sultan Sazlığı Millli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği Başkanı Recep Özkan, “Belediyeler Birliği olarak Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte alanda beş yıldan beri yapmakta olduğumuz Sultan Sazlığı Milli Parkı foto safari fotoğraf yarışmaları ürünlerini vermeye başladı.

Fotoğrafçının girdiği alanların tanıtımı ve alanın özellikleri ortaya çıkıyor ve turizme büyük bir katkı oluyor. İşte benekli su kaplumbağaları da birkaç yıldan beri fotoğrafçılarımızın karelerinde yer almaktaydı. Şimdi ilgili olan herkesin Sultan Sazlığına bakışı daha da değişecektir.

Bu ve benzeri nedenlerle Develi-Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerimiz ve Sultan Sazlığı çevresindeki köylerimizde yaşayan tüm hemşerilerimizin alana sahip çıkmaları sayesinde iç ve dış turizmin canlanacak.

Bu değerleri ülkesine tanıtmak isteyen Almanlar gibi gönüllü kültür elçilerinin çoğalması Sultan Sazlığı açısından önem arz etmektedir. Bu gelişmelerden tüm bölgemiz ve ülkemiz kazançlı çıkacaktır” dedi.