BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

IHH'dan Hamas'a 6.6 milyon euro

Deniz Feneri'nin ardından Almanya IHH'ya da göz açtırmıyor. Almanya'da yasaklanan IHH'dan Hamas'a ciddi para transferi ortaya çıktı.

Abone ol

Almanya’nın yasakladığı IHH yardım örgütünün, bağlantılı dernekler aracılığıyla Hamas’a yaklaşık 6,6 milyon euro aktardığı tespit edildi. Alman polisi, 29 noktaya operasyon gerçekleştirdi, bilgi ve belgelere el koydu.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından yasaklanan Frankfurt merkezli “Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı” (IHH) hakkında yürütülen takipten ilginç bilgiler gün yüzüne çıktı. Güvenlik makamlarının verdiği ve Alman basınına yansıyan bilgilere göre, şüpheli para aklama faaliyetleri ve banka transferleri nedeniyle IHH yaklaşık 1 yıl önce yakın takibe alındı. Para trafiği ve bağlantıları incelenen IHH’nın, 2007-2010 yılları arasında Hamas’a yaklaşık 6,6 milyon euro aktardığı tespit edildi. Kuruluşun, 6 küçük dernek aracılığı ile yardımları Hamas’a ulaştırdığı, bunların 2’sinin doğrudan Hamas’a ait olduğu, diğer 4 derneğin de radikal İslamcı örgütle bağlantılı olduğu kaydedildi.

IHH-MİLLİ GÖRÜŞ BAĞLANTISI

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın geçtiğimiz ay açıklanan 2010 yılı raporunda ilk kez IHH’den söz edilmiş ve derneğin özellikle Filistinliler ve Gazze için düzenlediği yardım kampanyalarına işaret edilmişti. Raporda, IHH ile Almanya’daki en büyük İslamcı örgüt olan “İslam Toplumu Milli Görüş” ile bağlantılarına dikkat çekilmişti.

29 NOKTAYA OPERASYON

Alman güvenlik birimleri, IHH operasyonu kapsamında, başta kuruluşun merkezinin bulunduğu Frankfurt olmak üzere, Hamburg’da ve ayrıca Hessen ile Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde çeşitli işyeri ve evlere baskın düzenledi. Çok sayıda bilgi ve belgeye el konuldu.