BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erkek hastaya hamile ilacı verildi

İzmirli makine teknisyenine doktor tarafından yazılan ilaçların yanlış olduğu eczacı tarafından fark edildi.

Abone ol

Kendisinde gizli şeker olduğunu belirterek kan tahlili isteyen hasta ile tartıştığı iddia edilen doktor, yapılan tahlillerden sonra kan değerleri düşük çıkan hastaya, kadınların hamilelik ve adet döneminde kullandığı kan artırıcı ilaçları yazdı.

Yazılan ilaçların özellikle kadınların hamilelik ve adet döneminde kan arttırma amaçlı kullanıldığını fark eden eczacının, "Yazılan ilaç hamile ve adet gören bayanlar için. Bunu siz mi kullanacaksınız" sorusu karşısında şok yaşayan makine teknisyeni soluğu savcılıkta aldı.

Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Özer Varlı, doktorun yaptığı yanlışlığın affedilebilir bir tarafı olmadığını ve bu ilaçları kullanması durumunda başka sağlık sorunlarının kaçınılmaz olabileceğine dikkat çekerek, doktorun cezalandırılmasını istedi.

Konuyu aktardığı Kocaeli Seka Devlet Hastanesi Başhekimi'nin duyarsız davranış sergilediğini öne süren Varlı, hem doktoru hem de başhekimi Kocaeli Sağlık İl Müdürlüğü'ne ve Valilik makamına şikayet etti.

"KAN TAHLİLİ YAPTIRACAKSIN DA NE OLACAK?"

Kocaeli'de bulunan yakınlarının yanına giden İzmirli makine teknisyeni Özer Varlı, gece fenalaşınca yakınları tarafından Kocaeli Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis doktorlar tarafından herhangi bir teşhis konulamayan genç işadamı, bir gün sonra tedavi amaçlı aynı hastanenin polikliniğine gitti.

Dahiliye bölümünde sırası geldiğinde muayeneye giren Varlı, kendisinde gizli şeker olduğunu söyleyip doktordan kan tahlili yapılmasını istedi. Kan tahlili talebi üzerine kendisini muayene eden Uz. Dr. Neşat Yücel'in, iddiaya göre "Kan tahlili yaptıracaksın da ne olacak", "Senin başka işin gücün yok mu" diyerek tepki göstermesi üzerine aralarında tartışma yaşandı.

Doktorun kötü muamelesi ile karşılaştığını belirten Varlı, tartışmadan sonra doktorun istemeyerek de olsa kendisini kan tahliline gönderdiğini söyledi.

KADINLARIN HAMİLELİK DÖNEMİNDE KULLANDIĞI İLAÇLARI YAZDI
Gelen kan tahlillerinde işadamının kan değerleri düşük olduğu ortaya çıktı. Uz. Dr. Neşat Yücel, muayene öncesi tartıştığı Özer Varlı'ya, 3 adet ilaç yazdı. İlaçları almak için eczaneye giden işadamı, burada bir şok daha yaşadı.

Eczacının, "Beyefendi bunları hamile ve adet gören bayanlar kullanıyor" sözleri karşısında donup kalan Özer Varlı, "Hayır benim kan değerlerim düşük çıktı. Doktor bana bu ilaçları yazdı" deyince büyük bir yanlışlık ortaya çıktı.

Eczacı, yazılan ilaçların kadınların hamilelik ve adet döneminde kan eksikliğini gidermek amaçlı olduğunu ve kan değeri düşük çıkan hastaların kullanmasının sakıncalı olabileceğini konusunda işadamını uyardı.

SOLUĞU SAVCILIKTA ALDI

Kendisiyle tartışan doktorun yanlış ilaç yazdığını fark eden Özer Varlı, soluğu savcılıkta aldı. Doktor hatasının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını belirten Özer, "Bende uzun zamandır gizli şeker hastalığı var. Zaman zaman tekrarlayınca fenalaşıyorum. Kocaeli'nde yine fenalaştım. Doktora giderek rahatsızlığımı anlattım ve kan tahlili yapılmasını istedim. Doktor bey bana hakaret edici sözler söyledi.

Tartışmadan sonra istemeyerek de olsa beni kan tahliline gönderdi. Gelen tahlillerde kan değerlerim düşük çıktı. Doktor bey bana kadınların hamilelik ve adet döneminde kullandığı kan artırıcı ilaçları yazmış. Bunu benimle tartıştığı için mi, yoksa dikkatinden kaçtığı için mi yazdığını bilmiyorum.

Ne olursa olsun böyle bir hata olmamalı. Ya ben o ilaçları kullanmış olsaydım. İlaçları kullandıktan sonra belki başka sağlık sorunları beraberinde gelecekti. Özellikle doktorlar görevini dikkatli yapmalı. İnsan hayatını hiçe saymamalı" diyerek tepkisini dile getirdi.

AVUKAT ERKUL:"MÜVEKKİLİM HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞTIR"

Türkiye'nin neresinde olursa olsun hiçbir doktor gelen hastasına küçük düşürücü tavırlarda bulunamayacağını belirten Avukat İsmet Erkul, "Doktor bey sadece küçük düşürücü tavırlar sergilemekte kalmamış, tartıştığı hastaya bir de yanlış ilaç yazmış.

Kan değerleri düşük çıkan hastaya, hamilelik ve adet döneminde kan eksikliği yaşayan bayanlara yazılan ilaçları yazmış. Kanı normal olan bir hastaya nasıl olur da kan yapıcı ilaç verilebilir. Bunun kasıtlı yapılıp yapılmadığını tabii ki yargı karar verecek.Ceza davasının yanı sıra 5 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.

DOKTOR YÜCEL: "ONUN AKLİ DENGESİ BOZUK"

Hakkında suç duyurusunda bulunan Özer Varlı'nın yalan beyanlarda bulunduğunu iddia ederek akli dengesinden şüphe duyduğunu belirten Uz. Dr. Neşat Yücel, "Kendi içinde çelişkiler yaşıyor. Çok yalan söylüyor. Onun akli dengesi bozulmuş.

Ben beslenme bozukluğu yaşadığı için ona o ilaçları yazdım. Başka doktorlar kendisini bana karşı kışkırtıyor. Tutumunu anlamış değilim. Yargı yoluna başvurmadığım için mi böyle yapıyor? Gerçeği onunla uğraşacak zamanım da yok" diyerek hakkındaki iddiaları kabul etmedi.