BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İrtica belgesi 'tesadüfen' silinmiş

Genelkurmay bilgisayarlarında 'güvenli silme' işlemi yapıldığı iddiası, komutanların ifadesiyle doğrulandı ancak bu işlemin belgeyle alakası yok!..

Abone ol

Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı "İrtica İle Mücadele Eylem Planı"nın basında yer almasından sonra, Genelkurmay bilgisayarlarında 'güvenli silme' işlemi yapıldığı iddiası, komutanların ifadesiyle doğrulandı.

Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korg. Mehmet Eröz, Genelkurmay İç Güvenlik Daire Başkanı Tümg. Mustafa Bakıcı ve Bilgi Destek Dairesi 1. Şube Müdürü Albay Hulusi Gülbahar, askeri savcılığa verdikleri ifadede, "güvenli silme" işleminin yapıldığını belirtti.

Komutanlar, bu işlemin söz konusu belge ile bir ilgilisinin bulunmadığını, silme işleminin tamamen tesadüf olduğunu söyledi. İfadeler, Genelkurmay Askeri Başsavcısı Albay Yavuz Şentürk'ün, "İrtica İle Mücadele Eylem Planı" ile ilgili iddianamesinde yer aldı.

İddianameye göre; şüpheli olan Korg. Mehmet Eröz, emir üzerine bilgisayarlarda silme işleminin gerçekleştirildiğini belirtti. Eröz, eylem planı haberinin çıkmasından sonra Harekat Başkanlığı ve Bilgi Destek Dairesi'nde bağımsız internet faaliyetlerine son verildiğini, bunun üzerine açığa çıkan bilgisayarlarda silme emrini verdiğini, işlemin Tuğg. Mustafa Bakıcı'nın denetiminde gerçekleştirildiğini kaydetti. Yine şüpheli durumunda olan, Tuğg. Mustafa Bakıcı, da güvenli silme işleminin verilen emir üzerine yapıldığını belirtti.

BÖYLE YARGILAMA OLAMAZ

Aynı davada yargılanan Albay Dursun Çiçek ise İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada söz aldı. Çiçek, askeri mahkemede hakim karşısına çıkacağını anımsatarak, "Masum olduğumu oradada anlatacağım. Gerekirse Yargıtay'a da uzaya da gideriz. İnsan bir suçtan 3 ayrı yerde yargılanır mı? Böyle yargılama olur mu?" dedi.