BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.410,81
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın o sözleri MHP'lileri güldürmüş!

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı Konuşan Türkiye programında Başbakan'ın ülkücüler evet oyu verecek sözlerini yorumladı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programının bugünkü konuğu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'ydı. Paçacı MHP'nin Başbakan ile görüşmeme nedenlerini anlattığı programda Erdoğan'a sert bir yanıt verdi: "Erdoğan ülkücü camia ile bugüne kadar sadece mücadele etmiştir. Ülkücüleri tanımıyor, hiç bir ülkücü referandumda evet oyu vermeyecek!"

Best FM'deki Konuşan Türkiye programına telefon ile katılan Paçacı, Hadi Özışık'ın "Başbakan dün partisinin grup toplantısında kestirip attı. MHP ile görüşmem teröre hizmet olur. Siz ne diyorsunuz bu konuda" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Hafızamızı tazelemek gerekiyor. 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül güzel şeyler olacak dedi. 23 Temmuz 2009'da Başbakan Kürt sorunu ile ilgili çalışma başlattığını açıkladı. 'Türkiye için bu bir milattır, dönüm noktasıdır' dedi.

Başbakan o günlerde partimize, muhalefete de hiç ihtiyaç hisetmedi. Biz o günlerde açılıma karşı çıktık ama Başbakan da 'durmak yok yola devam' dedi. O gün de sayın başbakan bizlere Irkçısınız, kanla besleniyorsunuz  diyordu, bugün de diyor.

BAŞBAKAN DOĞRU SÖYLEMİYOR

Özışık'ın "Başbakan'ın tavrı yanlış. Ama 2007 seçimlerinden beri sizinle görüşmek istiyor. Neden kabul etmiyorsunuz görüşmeyi?" şeklindeki sözleri üzerine Paçacı şöyle devam etti:

"Başbakan'ın bu söylediği doğru değil. 3 defa bizimle görüşmek istediğini söylüyor ama böyle bir teklifi olmadı. Biz önerilerimizi ifade ederken, herkes kendi işine baksın diyor."

Paçacı'nın "Cumhurbaşkanı ile görüştük, kendi önerilerimizi ona sunduk" sözleri üzerine "Başbakan'a da götürsenize önerilerinizi... Gidip yüzüne söyleseniz kıyamet mi kopar?"  diyen Özışık'ın müdahalesine Paçacı şöyle yanıt verdi:

"Biz kapalı kapılar ardında konuşmuyoruz. Kamuoyu karşısına çıkıyoruz "yıkım projesi" ülkeyi bölmeye yönelik bir projedir diyoruz. Bu projeyi konuşmayız, eğer bu projeden vazgeçerse görüşürüz. "

Özışık'ın "Yani Açılımdan vazgeçsin konuşuruz diyorsunuz" şeklindeki sözlerine Paçacı şöyle cevap verdi:

"Evet. Açılımdan vazgeçsin, gelsin konuşuruz."

TERÖRDEN DEĞİL HALKIN SAĞDUYUSUNDAN BESLENİYORUZ

Başbakan'ın "MHP terörden besleniyor" sözlerini eleştiren Paçacı "Eğer ben terörden besleniyorsam, terörü durdur. Hükümet değil misin? Durdur terörü. EĞer terörden beslensem, hükümete sınır ötesi harekat izni verirmiyim. Bir tek milletin sağ duyusundan besleniyoruz." diye yanıt verdi.

Başbakan'ın "Ülkücüler referandum'da evet oyu verecek" sözlerini de yorumlayan Paçacı, "Bu sözlere gülüyorum. O ülkücü camiayı tanımaya uzaktır. Bir çok arkadaşımızı sürmüş, mağdur etmiştir. Ülkücüler ile mücadele etmiştir. Hiç bir ülkücü, teröristi davul zurna ile karşılayan ve bunu umut gibi gösterene oy vermez. Hiç bir ülkücü, Bebek katiline Sayın, şehidimize kelle diyenlere o vermez." dedi. 

BBP'LİLER ÜLKÜCÜ MÜ DEĞİL Mİ?

Hadi Özışık'ın "12 Eylül döneminde Muhsin Yazıcıoğlu'nın sanık olarak yargılandığı kareyi afişlerinde kullanıp evet diyeceklerini söyledi BBP'liler. Onlar ülkücü değil mi?" şeklindeki sorusuna Paçacı şöyle yanıt verdi:

"Onlar başka bir siyasi parti. 12 Eylül'ün işkencecilerinin yargılanması için zaman aşımını kaldıran bir yasa teklifi yaptık biz ama AKP'liler bunu kabul etmedi. "

Özışık'ın "BBP'liler ülkücü mü değil mi?" sorusunu terkar sorması üzerine Paçacı şöyle devam etti:

"Ülkücüyüm diyenler ülkücü olmaz. Ülkücülüğü ben vermiyorum, değil demek de bana düşmez. Onlar başka bir parti, hepsi bizim arkadaşımız ama şimdi başka saflardayız."

SONUÇ ALINMAYACAKSA GÖRÜŞMEYİZ

Özışık'ın programın sonunda "MHP köklü bir parti. Bence size gelen, gelmek istiyoruz diyen misafirlere kapınızı açmanız gerekir" şeklindeki sözlerine ise Paçacı şöyle karşılık verdi:

"Size kafatasçı diyen, terörden besleniyor diyenlerle ne konuşacaksınız. Görüşme sonuç getirmeyecekse ne diye görüşelim."