BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da şüpheli yangın!

Adıyaman'da bazı kişi ya da kişilerin çarşı merkezinde bulunan bir elektrik trafosunu yaktıkları iddia edildi.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Yenipınar Cami avlusu bitişiğinde bulunan elektrik trafosu kişi ya da kişiler tarafından yakıldı.

Trafonun arka kısmında tutuşturulan kağıt parçaları trafoda yangın çıkmasına neden oldu. Trafo dışında başlayan yangın alevlerin trafoyu eritmesiyle iç kısımda devam etti.

Trafodan dumanlar yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu Göksu Edaş ekiplerine bildirdi. Edaş ekiplerinden önce olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, trafoda meydana gelebilecek herhangi bir patlamaya karşı yayalar karşı şeride yönlendirildi.

Olay yerine geç geldikleri için vatandaşların tepkisine maruz kalan Edaş ekipleri, trafoyu açarak elektrik akımını kesti. Daha sonra elektrik akımının yüksek olmadığını ileri süren Edaş ekipleri, yangının dış etkiden kaynaklandığını iddia etti.

Bu durum üzerine trafonun çevresi şeritle çevrilirken, olay mahalline olay yeri inceleme ekibi çağırıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından trafoda dış etkiden kaynaklı bir yangın çıkmadığını öğrenildi.