BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlisli kasaplar eti 6 TL'ye satacak!

Bitlis'te açılan özel mezbahane sahibi olan kasap Medeni Altun, sınır kapılarının açılması halinde eti 6 TL'den satacaklarını iddia etti.

Abone ol

Bölgede hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ifade eden Altun, bu nedenle et fiyatlarının her geçen gün arttığını söyledi.

İran'da ucuz hayvan almanın kolay olduğunu, ancak bunun için de sınır kapılarının açılması gerektiğini belirten Altun, hükümetin bunu çözmesi gerektiğini söyledi.

Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşların mecbur olmadıkça et almadığını belirten Altun, "Et fiyatları her geçen gün artmaktadır. Şu anda insanlar mecbur olmadıkça etli yemekler yapmamayı tercih ediyor.

Çünkü gerçekten et fiyatları oldukça yüksek. Ben bir kasap olarak et fiyatlarının düşeceğine inanıyorum. Yeter ki, hükümet İran sınır kapılarını açsın, et ithalatını bizlere bıraksın. Sınır kapılarının açılmasıyla et fiyatını kilosu 6 TL'den halka sunacağımızı iddia ediyorum" dedi.

Altun, yeni açtıkları mezbahanede bölgeye et kesimini sağladıklarını belirterek, "Bitlis'te ve bölgede yüksek standartlarda et kesimini karşılamaya çalışıyoruz. Mezbahanemiz de şu anda 12 kişiyi istihdam etmiş durumdayız.

Hayvanların girişinden kesimine kadar iş kazalarını en alt düzeye düşürdük. Kesimler el değmeden, helal ve usulüne bir şekilde yapılmaktadır. Veterinerimiz tarafından kesilen her hayvan kontrol edilerek kesilmektedir" şeklinde konuştu.