BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA

Adalet Bakanı Bozdağ'dan olay öz yönetim açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın 'öz yönetim' açıklamalarına sert tepkö gösterdi. Bozdağ, "Demirtaş, bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade etmiştir" dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiği açıklamaların suç oluşturduğunu ve yok hükmünde olduğunu bildirdi.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu belirtti.

Demirtaş'ın bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiğini, bu açıklamalarının ihanet ve suç oluşturduğunu aktaran Bakan Bozdağ, açıklamaların yok hükmünde olduğunu ifade etti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A ÖZERKLİK SORUŞTURMASI - TIKLA

Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Demirtaş, hür demokratik zeminde parlamentoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir.

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur, korunacaktır.

Bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkler ve Kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir.

Onlarca senedir Türkler ile Kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir, edemeyecektir."