BIST 10.249
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,01
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı beklenen kararı verdi

Adalet Bakanı, MİT mensuplarını ifadeye çağıran Savcı Sarıkaya hakkında kararını verdi. İşte o karar ....

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, KCK Soruşturması kapsamında MİT mensuplarını ifadeye çağıran Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya hakkında inceleme yapılmasına izin verdi.

HSYK, kamuoyunda ''KCK soruşturması'' olarak bilinen soruşturma kapsamında, MİT görevlileri hakkındaki çeşitli iddiaları içeren bilgi ve belgelerin basında yer alması nedeniyle ''soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği'' gerekçesiyle resen inceleme başlatmıştı.

Bunun sonucunda, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya hakkında inceleme yapılmak üzere kurul müfettişi görevlendirilmesi hususunda Kurul Başkanı'na teklifte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmişti.

HSYK, Sarıkaya'nın soruşturmanın gizliliğini ihlal edip etmediğini araştıracak. İnceleme sonucu Sarıkaya'nın soruşturmada herhangi bir kusuru ortaya çıkarsa Sarıkaya hakkında soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek.

SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'nın MİT mensuplarını ifadeye çağıran Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya hakkında başlattığı incelemeye izin verebileceğinin sinyalini dün yaptığı bir açıklamayla vermişti.

TBMM Adalet Komisyonunda, gazetecilerin, HSYK'nın Cumhuriyet Savcısı Sarıkaya hakkında başlattığı incelemeye izin verip vermeyeceğine ilişkin sorusuna yanıt veren Ergin, ''3. Daire'nin bugüne kadar yapmış olduğu değerlendirmelere genel itibariyle katıldık. Çok aykırı bir şey yoksa, bugüne kadarki inceleme ve soruşturma kararlarının tümüne onay vermiş durumdayım. Buna vermemem için özel bir sebep yoksa, buna da vereceğim demektir'' yanıtını vermişti.