BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na o şok anket soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anketlerde CHP'nin oy kaybettiği iddialarına cevap verdi.

Abone ol

CHP'yi yüzde 20 sınırında gösteren anketlerle ilgili olarak Kılıçdaroğlu'ndan "Ama bizim gördüğümüz kadarıyla oylarımızda bir gerileme yok ama belirgin bir artışın olmadığını da açık yüreklilikle ifade edeyim" cevabı geldi.

Bir yanda kurultayla kendisini sıkıştıran parti içi muhalefet, bir yanda da CHP'yi anketlerde düşük gösteren anketler. Sonar'ın CHP'yi yüzde 20'nin altına gerilediği gösteren son araştırması, ana muhalefet partisinde yankı buldu. İşte gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu sarcısı anket sonuçlarıyla ilgili sessizliğini bozdu: 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NTV'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Bazı anketlerde CHP'nin oy kaybettiği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bu görüşe cevap verdi:

"Anketlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre belirgin bir artış yok ama gerileme de yok. Neden oyumuzu artıramadık, onun sorgulamasını yapmalıyız. Daha fazla çalışmamız, daha fazla halka gitmemiz gerekiyor. Van depreminden sonra o bölgeye en fazla CHP gitti. Suriye'de yaşanan dramın sınır kentlerindeki sorunlar nedir, bu konuda rapor hazırlayanlar CHP'lilerdir. CHP gelirse şu sorunları çözer güvenini vermemiz lazım."

PROJELERİ DAHA FAZLA ANLATMALIYIZ

Seçimlerde bekledikleri oyu alamadıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, eksikliklerini görerek, halka projelerini daha fazla anlatmaları gerektiğini kaydetti.

DANIŞTAY'A BÖCEĞİ KOYAN BELLİ

''Danıştay'da bir böcek bulundu, sizde dinlemeler konusunda partide veya evinizde bir önlem aldınız mı?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Evimizde önlem almadık, böcek bulunabilir. AKP'nin iktidar olduğu bir ülkede bunlar normaldir. Anormal değildir'' diye konuştu.

Başbakan'ın genişletilmiş il başkanları toplantısında kendisini adım adım izlediğini söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, bunu kimsenin eleştirmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Danıştay'da böcek bulunmuş, bulunabilir, koyan belli'' dedi.