BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım ne yapmak istiyor?

Tarihi şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım fırtınası esiyor

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Silivri'de görülen şike davasının üçüncü gününde Aziz Yıldırım 'fırtınası' esiyor. Meydan okuyor, bomba iddialarda bulunuyor. Merak uyandıran ve bir o kadar da beklentileri yükselten açıklamalara imza atıyor. Yıldırım, gemilerini yakmış bir ordunun başındaki lider havasıyla yola çıkmış durumda.

3 Temmuz'dan bu yana hep suçlamaları dinlemeye alışık olan kamuoyu şaşkın halde. Savunmada olan tarafın atakları hızlı başladı. Özellikle de Yıldırım, "en iyi savunma hücumdur" prensibiyle oynuyor. Elindeki tüm silahları zamana yayarak sahaya birer birer sürecek. Bu savaşta her kozu oynayacağı çok aşikar görünüyor.

HÜCUM OYNUYOR

Kişiliğinde olan agresif tavrını duruşma salonunda da gösterdi. Baskın karakterini salonda hissetirdi. Verilen aralarda ilk hamleyi o yaptı. Yeri geldiğinde salonu ilk terkeden o oldu. İddialı açıklamalarıyla arada kalan Fenerbahçe taraftarını peşinden sürüklemeyi başardı. Başkan olması nedeniyle yargılananın kendisinin değil, "Fenerbahçe" olduğu imajını zihinlere yerleştiriyor. 

GÖZÜ KARA AÇIKLAMALAR

"İbrahim Akın’a 100 bin dolar para verdiğim söyleniyor. Bunu ispat etsinler kendimi Köprü’den aşağıya atarım" diyecek kadar kendinden emin ve gözü kara konuşuyor.

CEPHEYİ GENİŞLETİYOR

Yıldırım farklı kesimlere de seslendi. Duruşmanın 3. gününde dolandırıcılıktan suçlu tutulduğunu iddia etmesi ve ilk günü "Ne şikesi, ne şike davası; memleket elden gidiyor" sözleriyle siyasi mesajlar verdi.

Yine aynı saatlerde taraftarın İlker Başbuğ lehine slogan atması ve açılan "cemaat Fenerle başa çıkamaz" pankartının tesadüf olamayacağı konuşuluyor.

DİĞER TAKIMLAR

Duruşmanın ilk günü ve üçüncü anlattıkları Yıldırım'ın savaşı olabildiğince "tüm cephelere yayacağını" gösteriyor. Başkan "Geçen sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarına bakın, neden bu maçlar şike olarak sayılmıyor, neden bu maçlar incelenmiyor" diyor. Bir anlamda futbol dünyasını iyi bilen başkan, hedefin sadece Fenerbahçe ile sınırlı kalmasına dikkat çekiyor.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcığılında Galatasaray ile ilgili çok önemli bir dosya olduğunu öne sürmesi bu savaşın bir diğer adımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kendisine yönelen tehditleri başka adreslere ışık tutarak bertaraf ediyor. Yıldırım'ın "Bu olay şike olayı değildir, öyle bir savunma yapacağım ki herkes çok şaşıracak" sözleri merak katsayını tavan yaptırıyor.

İddianamenin "zayıf" yanlarını kendine has üslubuyla işleyecek Yıldırım'ın, arkasına aldığı tutkulu taraftarlarla yapacağı o savunma merak konusu.