BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Açlık grevi ancak böyle bitecek!

BDP'li Pervin Buldan, hükümet ve iktidardan beklediği olumlu adınları açıkladı...

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, anadilde savunma hakkına yönelik tasarıya ilişkin, “Anadilde savunma konusu açlık grevine başlayan arkadaşlarımızın taleplerinden bir tanesi. Eksik olmasıyla birlikte olumlu bir adım olduğunu ifade etmek istiyoruz. Ama açlık grevinin bitmesi açısından sadece bunun yeterli olmadığını, özellikle İmralı konusunda, Sayın Öcalan konusunda gerekli adımların atılmasını ifade etmek istiyorum” dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, cezaevindeki açlık grevlerine ilişkin dün Diyarbakır’da bulunan 45 kadını temsilen bir heyetle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Avukat Filiz Kerestecioğlu, bu sabah AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ı ziyaret ettiklerini, ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve daha sonra BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile görüştüklerini söyledi.

OLUMLU MESAJLAR BEKLİYORUZ

Heyet adına ortak açıklamayı okuyan Aksu Bora’da, “Bir an önce iktidar partisinden ve Başbakan’dan olumlu mesajların gelmesini ve açlık grevlerinin çözümüne yönelik sürecin hızla başlamasını istiyoruz. Aksi takdirde hiçbirimiz bu yangının dışında kalamayacağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “MHP’den randevu aldınız mı?”sorusuna heyette yer alanlar, “Hayır, randevu almadık” yanıtını verdi.

İDAM TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMIŞ BİR KONUDUR

İdama ilişkin bir soruya Buldan, “İdam Türkiye’nin gündeminden çıkmış bir konudur. Bugün hukuki olarak insani olarak vicdani olarak geri gelinmez bir konudur idam ama ne yazık ki bugün Başbakan idamı gündeme getirerek siyasi bir manevra yapmaya ve açlık grevlerinde bedenlerini ölüme yatıran insanlarımızın taleplerini görmemek adına bunları duymamak adına yapmış olduğu bir açıklamadır bana göre. İdam artık hukuki olarak Türkiye’de uygulanamaz. Bunu, sadece açlık grevlerindeki talepleri görmezden gelmek ve gündemi değiştirmek adına yaptığını düşünüyorum” dedi.

BDP İKİ KOMİSYONA KATILACAK

Buldan, “Anadilde savunma hakkına ilişkin tasarıyı nasıl buldunuz, komisyondaki görüşmelere katılacak mısınız?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

Milletvekili arkadaşlarımız açlık grevine başladıkları gün 'komisyonlardaki çalışmalarımızı askıya alıyoruz' diye bir açıklama yapıldı ama iki komisyonun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle İnsan Hakları Komisyonu ve Adalet Komisyonu. Anadilde savunma tasarısı Adalet Komisyonuna gelmek üzere. Bu iki komisyondaki arkadaşlarımız görevlerine devam edecek ama onun dışındaki komisyondaki üye arkadaşlarımız çalışmalarını askıya almış durumdalar.

Anadilde savunma konusu açlık grevine başlayan arkadaşlarımızın taleplerinden bir tanesi. Eksik olmasıyla birlikte olumlu bir adım olduğunu ifade etmek istiyoruz. Ama açlık grevinin bitmesi açısından sadece bunun yeterli olmadığını, özellikle İmralı konusunda, Sayın Öcalan konusunda gerekli adımların atılmasını ifade etmek istiyorum” yanıtını verdi.