BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Futbol dünyasına 'çıkarcılık' suçlaması

Irkçılık konularına eğilen bir kuruluş, futbol endüstrisinin kendisini korumak için bir suçlamayı hasır altı ettiği suçlamasını getirdi.

Abone ol

İngiltere'de ırkçılık yüklü sözler sarf ettiği iddia edilen hakemle ilgili tartışmada Chelsea ve Futbol Federasyonu, soruşturmayı engellemekle suçlandı.

İngiltere'de polis, Premier Lig hakemlerinden Mark Clattenburg hakkındaki soruşturmasını kapattı.

Hakemin ırkçılık yüklü sözler sarf ettiği futbolcu Jon Obi Mikel'di.

Chelsea ve Futbol Federasyonu'na getirilen suçlama, konuyu polise devretmemesiyle ilişkin.

Polise hakemle ilgili şikayeti yapan Siyah Avukatlar Derneği'nin başkanı Peter Herbert BBC'ye yaptığı açıklamada "Futbol sektörü içindeki ilişkilerin bir sonucu olarak polisteki soruşturmanın kapatıldığını" iddia etti.

Herbert, "Hakem Clattenburg ile ilgili tartışmanın gelişimine bakıldığında futbol endüstrisinin konuyu hasır altı etmek istediği açık seçik görülüyor." dedi.

Hakemle ilgili şikayet, Futbol Federasyonu'na Chelsea Kulübü tarafından yapılmıştı; iddialara konu olan olay Chelsea'nin Londra'da yaptığı maçta Manchester United'a 3-2 yenildiği 29 Ekim'deki maçta yaşandı.

Maçı izleyen gün federasyon soruşturma başlattı ve hakemin ırkçılıkla ilgili sözler sarf ettiği iddialarının araştırılmaya başlandığı söylendi.

Öte yandan polis de kendi soruşturmasını başlattı; söz konusu bu soruşturma Siyah Avukatlar Derneği Başkanı Herbert'in şahsi başvurusu üzerine başlatıldı.

Herbert, bu başvuruyu federasyon ya da Chelsea kulübü nezdinde yapmadı.

BBC'ye ulaşan bilgilerden Chelsea kulübünün polisin soruşturmasına yardımcı olmadığı; soruşturmayı federasyonunun yürütmesi gerektiğini düşündüğü için böyle bir tavır sergilediği anlaşılmıyor.

Polisteki soruşturma dün kapatıldı. Polisten yapılan açıklamada mağdur olan hiç kimsenin soruşturmaya ifade vermeye gelmediği belirtildi.

Polis, mağdurların katılmadığı bir soruşturmanın ve kanıt sunmadığı bir soruşturmanın yapılamayacağını belirtti. Açıklamada, dolayısıyla soruşturulacak bir konu bulunamadığı belirtildi.

Futbol Federasyonu ise soruşturmasının devam edeceğini söylüyor.

Ancak Herbert, gerek federasyonun gerekse Chelsea'nin konuyu polise taşımaktan çekinmesine büyük tepki duyduğunu söylüyor.

Herbert, dernek olarak, Futbol Federasyonu'nun iddialarla ilgili yaklaşımını spordan sorumlu bakan Hugh Robertson'a taşıyacaklarını belirtti.