BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Düşen helikopter ikinci el mi?

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede 17 Mehmetçiğin şehit olduğu helikopter ilgili öyle bir sorular sordu ki...

Abone ol

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'ın yanıtlamasını istediği önergede, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü, Siirt'in Pervari İlçesi Doğanca Beldesi Hasan Tepe mevkiinde, Sikorsy S-70 Genel Maksat helikopterinin düşmesi sonucu 17 askerin şehit düştüğünü hatırlattı.

Soru önergesinde şu sorularına yanıt istendi:

Bugüne kadar Amerika Birleşik Devletlerinden kaç S-70 helikopteri alımı gerçekleştirilmiştir?

Alınan helikopterlerin kaç tanesi kullanılmış (2. el) helikopterdir?

10.11.2012 tarihinde düşen S-70 helikopter 2. el olarak mı alınmıştır?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde, uçuşa hazır kaç S-70 helikopter bulunmaktadır?

Bunlardan kaç tanesi envanterden çıkarılmıştır, çıkarılma sebepleri nelerdir?

Kaza sonucu envanterden çıkarılan helikopter sayısı kaçtır?

Bunların kaza sebepleri nelerdir?

Bir helikopterin Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmesi ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrinde uçuşa hazır olması aynı anlama mı gelmektedir?

10.11.2012 tarihinde saat 04.00'de havalanması gerektiği, ancak hava şartlarından dolayı uçmasına izin verilmediği iddia edilen helikopter, hava koşulları düzeldiği için mi saat 06.45'te uçmuştur?

Helikopterin değişen meteorolojik şartlardan dolayı düştüğü değerlendirilmesi ne anlama gelmektedir?

Helikopterin askeri personeli götürdüğü mahalde ne gibi bir olay olmuştur da, pilot 2'nci sortiyi de yapmak zorunda kalmıştır? Pilotun 2'nci sortiyi yoğun yağmur ve sise rağmen ısrarla yapmak istemesinin ve helikopterin inişe zorlanmasının sebebi nedir?

Helikopter pilotunun telsiz konuşma kayıtları mevcut mudur?

Olay yerine kendi isteği ile mi inmek istemiştir? 1'inci sortiyle inen ilk personel ile merkez arasında telsiz görüşmeleri yapılmış mıdır? Yapıldı ise bunların kayıtları mevcut mudur?

Helikopterin teknik donanımı ve optik cihazları sisli ve muhalif hava şartlarında gerekli iniş üstünlüğünü sağlamamakta mı ? "