BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  GÜNCEL

Acılı annenin feryadı yürek dağladı

Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Murat Kandemir memleketi Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı Çukurçayır Köyü’nde ...

Abone ol

Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Murat Kandemir memleketi Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı Çukurçayır Köyü’nde toprağa verildi. Talihsiz madencinin annesi Sevim Kandemir’in ferdayı yürek dağladı.
Savaştepe Devlet Hastanesi’ndeki 20’yi aşkın cenaze birer birer sahiplerine teslim ediliyor. 5 yıllık madenci Murat Kandemir de Çukurçayır Köyü’nde toprağa verildi. Köyde kılınan cenaze namazında anne Sevim, acılı eş Sevim Kandemir ve baba Muzaffer Kandemir de ön safta yer aldı. 8 yaşındaki Halime ve 6 yaşındaki Aykut da babalarına son görevi yerine getirdi. Cenaze törenine katılan anne Sevim Kandemir, "Soma’nın Madeni yedi çocuğumu. Benim çocuğum şehit oldu. Ben seni Soma’ya tabutla mı gönderdim? Doyamadım sana. Keşke senin yerine ben ölseydim" diyerek baygınlık geçirdi. Kılınan namaz ve okunan duaların ardından helallik alındı ve Murat Kandemir’in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
(İHA)