BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mehmet İstif son yolculuğuna uğurlandı

Mersin’de ’Gezi Parkı’ protestoları sırasında yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkıldığı ileri sürülen ve dün öğle saatlerinde dil kökü kan...

Abone ol

Mersin’de ’Gezi Parkı’ protestoları sırasında yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkıldığı ileri sürülen ve dün öğle saatlerinde dil kökü kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mehmet İstif, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Mehmet İstif’i (36) hastaneye düşüren olay, Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninin yapıldığı 20 Haziran tarihinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki protesto gösterisinde yaşandı. ’Gezi Parkı’ protestosunun gerçekleştirildiği olaylarda, polisin müdahalesi sırasında sıkılan biber gazı, göstericiler arasında yer alan Mehmet İstif’i etkiledi. Yakın mesafeden biber gazına maruz kaldığı ileri sürülen İstif, ertesi gün yüzünde oluşan yara ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi’ne başvurdu. İstif’e burada yapılan muayenenin ardından ’enfeksiyon’ tanısı konularak sprey türü ilaçlar verildi. Ancak yaralar daha da kötüleşince İstif, birkaç gün sonra Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gitti. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nde ’alerjik reaksiyon’ tanısı konulan İstif, ameliyat edildi. Dilinde oluşan mukoza ameliyatla temizlenen İstif, aynı zamanda dilinin dörtte birini de kaybetti.
Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavisine devam edilen İstif’e biyopsi yapıldı. Dilindeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptanan Mehmet İstif ile ilgili radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı. Hastalığı ilerleyen İstif, götürüldüğü Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaklaşık bir haftadan bu yana yoğun bakım servisinde tutulduğu öğrenilen İstif, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.
Bugün sabah saatlerinde ailesi tarafından MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden cenazesi alınan İstif, Müftü Camii’ne getirildi. Bu sırada çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de Özgür Çocuk Parkı’ndan toplu olarak yolu trafiğe kapatıp, yürüyerek camiye geldi. Ancak ailenin talebi üzerine cenaze namazında ve sonrasında hiçbir slogan atılmazken, pankartlar da taşınmadı. İstif’in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze arabasına konuldu. Bu arada İstif’ın babası Hasan, annesi Emine ve kardeşleri Ömer, Ahmet, Meryem ve Nedime İstif feryat ederek, gözyaşı döktü.
İstif, Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni boyunca emniyet birimleri yoğun güvenlik önlemi alırken, herhangi bir olay yaşanmadı.
(İHA)