BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Honda'dan Türkiye'ye ilk bilgi güvenliği

Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Standardı’nın 2013 versiyonunu Türkiye’de karşılayan ilk kurum olan Honda Türkiye, ISO 27001 belgesini 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen belgelendirme töreniyle teslim aldı.

Abone ol

Honda Türkiye’nin almaya hak kazandığı ISO 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi, kurumların bilgi güvenliği ile ilgili risk yönetimi ve risk işleme planlarını, görev ve sorumlulukları, iş devamlılığı planlarını, acil durum olay yönetimi prosedürleri hazırlanmasını ve uygulamada bunların kayıtlarının tutulmasına standart getiriyor.

Tüm bu faaliyetlerin de içinde yer aldığı bir bilgi güvenliği politikası yayınlayan ve personelin bilgi güvenliği ve tehditleri hakkında bilinçlendirildiği bu standardın tüm koşullarını yerine getiren Honda Türkiye, ISO 27001 belgesini Törene Honda Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hideto Yamasaki, Honda Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, Denetik Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Karadaş, ISO 27001 Baş Denetçisi Aydın Kubilay, Belgelendirme Müdürü Yiğit Şimşit ve Honda Türkiye çalışanlarının katıldığı törenle teslim aldı.

Yamasaki: “Bilgi güvenliği, şirket itibarı yönetimi için önemli”

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni Denetik Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Karadaş’ın elinden teslim alan Honda Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hideto Yamasaki, “Günümüzde bilgi güvenliği, şirketlerin itibar yönetimi açısından önemli bir husus. Sadece çalışanlarımız ile değil müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve hissedarlarımız ile birlikte tanımlanan kurumlarda bilgi güvenliğine yönelik güvenli ortamın yaratılması stratejik bir önem taşımakta. Tüm bunların da teknolojik çözümlerle birlikte sağlam bir bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması ile mümkün olacağının bilinciyle Honda Türkiye olarak bu yönde yaptığımız çalışmaları uluslararası geçerliliği olan bir belge ile taçlandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.