BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.490,69
HABER /  GÜNCEL

Abisini öldürdü her şeyi arkadaşına anlattı! Şok gerçek kan dondurdu

 Fatih’te abisini darp ederek ölümüne neden olduğu ve yaşadıklarını anlattığı arkadaşı tarafından polise ihbar edildiği iddia edilen şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede şüpheli İrfan Özbakırcı’nın ‘kardeşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Abone ol

İstanbul Fatih’te abisi İlhan Özbakırcı’yı (58) ameliyatlı yerinden darp ederek ölümüne neden olduğu ve yaşadıklarını arkadaşı Süleyman S.’ye anlatması üzerine arkadaşı tarafından polis ekiplerine ihbar edildiği iddia edilen şüpheli İrfan Özbakırcı (53) hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi.

‘‘İrfan’ın abisini öldürdüğünden şüpheleniyorum’’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 31 Ağustos 2022’de polis ekiplerine bir ihbar geldiği, ihbarda bulunan tanık Süleyman S.’nin, ‘İrfan’ın abisini öldürdüğünden şüpheleniyorum, kan içerisinde olduğuna dair bir şeyler söyledi’ demesi üzerine ekiplerin Kocamustafapaşa Mahallesi’nde bulunan adrese gittiği ve İlhan Özbakırcı'nın cesedine ulaştığı anlatıldı.

Alkol aldıkları sırada cinayeti arkadaşına anlattı

Tanık Süleyman S.’nin ifadesine yer verilen iddianamede, şüpheli İrfan Özbakırcı ile maktul İlhan Özbakırcı'nın kardeş olduklarını, her ikisini de çocukluklarından beri tanıdığını, İlhan'ın beyin ameliyatı olmasından sonra evden pek çıkmadığını ve ihbardan bir gün öncesinde şüpheli İrfan ile mahalle parkında alkol aldıkları sırada İrfan’ın kendisine bir şeyler anlattığını söylediği kaydedildi.

Kanlar içerisinde bırakıp çıktığını söylediği kaydedildi

Tanık Süleyman S. beyanının devamında, şüpheli İrfan'ın kendisine 3-4 gün önce abisi İlhan ile kavga ettiklerini, abisini yumrukladığını, abisinin ameliyat bölgesinin patlaması sonrası kanlar içerisinde abisini bırakıp çıktığını, sonraki günlerde tepki vermediğini ve vücudunun soğuması üzerine öldüğünü anlattığını söylediği ve bunun üzerine Süleyman’ın ekiplere ihbarda bulunduğu aktarıldı.

Abisinin yüzüstü yatan cesedine su götürdüğü kaydedildi

Şüpheli İrfan Özbakırcı’nın beyanına yer verilen iddianamede, ihbardan 3 gün öncesinde şüphelinin abisi ile alkol aldıkları sırada aralarında annesinin ölümü ile ilgili tartışma çıktığını, ilk abisine kendisinin yumruk vurduğunu ancak kaç kez vurduğunu hatırlamadığını, daha sonra abisinin yere düştüğünü, kendisinin ise odasına giderek yattığını söylediği aktarıldı. Şüphelinin beyanının devamında ise ertesi gün abisinin yüzüstü yattığını gördüğünü, yanına su götürdüğünü ve evden çıktığını, daha sonra akşam döndüğünü ve abisi ile görüştüğünü ama yine kaldırmadığını ve uyumaya gittiğini söylediği kaydedildi.

Masa ile abisine vurmuş olabileceğini söylediği belirtildi


İddianamede şüpheli uyandıktan sonra sabah tekrar abisine seslendiğini, mırıldandığını ancak sonra yine evden çıktığını ve tüm bunları tanık Süleyman'a o gün içinde anlattığını söylediği anlatıldı. Şüphelinin beyanında ayrıca, olay yeri inceleme sırasında kırık olduğu tespit edilen masa ile de abisine vurmuş olabileceğini söylediği kaydedildi.

Kesin ölüm sebebi otopsi raporuyla ortaya çıkacak


Hazırlanan iddianamede maktul İlhan Özbakırcı’nın kesin ölüm sebebinin otopsi raporu sonucu belirlenebileceği, raporun henüz dosyaya sunulmadığı ancak şüphelinin maktul abisini darp ederek öldürmek suretiyle hakkında kamu davası açmaya yeterli delil ve şüphe bulunduğu kaydedildi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanacak


Hazırlanan iddianamede şüpheli İrfan Özbakırcı’nın ‘kardeşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.