BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
HABER /  MEDYA

Abdurrahman Dilipak Soçi'deki Putin-Erdoğan görüşmesindeki sürpriz ismi yazdı

YENİ Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya lideri Vladimir Putin'le Soçi'de yapacağı görüşmeyi hatırlatarak görüşmede bir sürpriz ismin olabileceğini iddia etti.

Abone ol

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, '5'e 1 kala' başlıklı bugünkü yazısında ABD ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na verdiği arayı değerlendirerek flaş iddialarda bulundu.

"Trump’ın ipiyle kuyuya inilmez" diyen Dilipak, Şam yönetimi ile temas kurulmasını gerektiğini yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de gerçekleşecek görüşmesini hatırlatan Dilipak, 'Masada Esad'ın da olabileceğini' iddia etti. 

Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"'Pause' için öngörülen bu 120 saatin sonunda, yani yarın, 22 Ekim’de, Erdoğan ile Putin Soçi’de masaya oturacak. Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Biz 1998 yılında yapılan 'Adana Mutabakatı'nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla, henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz' diyor."  (Yazının tamamı için tıklayınız...)

PUTİN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

ABD-Türkiye anlaşmasının ardından gözler Erdoğan’ın Putin ile Soçi buluşmasına çevrildi. Dünyanın merakla beklediği buluşma yarın gerçekleşecek. YPG'ye güvenli bölgeden çekilmesi için verilen 120 saatlik süre de yarın doluyor. Adana Mutabakatı’nın masaya yatırılacağı yarınki görüşme Ortadoğu’da yeni bir dönemin sayfasını aralayabilir. 

ABD ve Rusya yol haritasında anlaştı mı?

Uluslararası siyaset uzmanları ABD ve Rusya’nın son haftalardaki hamlelerini “Zaten Washington- Moskova hattında üzerinde uzlaşılmış, Ankara için de sınırları çizilmiş bir yol haritası mı var?” sorusunu gündeme getirdiğine dikkat çekiyorlar. 

Trump Yönetimi’nin çekildiği bölgeleri Türkiye’ye değil de Rusya’ya ve Esad Rejimi'ne devretmesi, ABD-Türkiye mutabakatında öngörülen takvim de bu yorumları güçlendiriyor.