BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,71
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şenerden yaylım ateşi

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, eski yol arkadaşı Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ülkenin, tarihinde hiçbir dönemde görülmediği kadar büyük bir sosyal bunalımın içine girdiğini savunarak, ''Sosyal bunalımın altında, siyasetin yanlış tarzı ve sorunları çözme yeteneğinin bulunmayışı yatmaktadır'' dedi.

Abdüllatif Şener, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra, parti otobüsü üzerinden Maltepe Meydanı'nda halka hitap etti.

Konuşmasına bir şiirle başlayan Şener, Türkiye Partisinin yeni bir parti olduğunu belirterek, eski siyaset anlayışını değiştirmeyi hedef aldıklarını, siyaseti ve Türkiye'yi yenilemeyi amaçladıklarını söyledi.

Önemli bir coğrafyada önemli bir dönemden geçen Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynandığını, Orta Doğu'da sınırların yeniden şekillendiğini, çevrede adeta bir kan gölünün bulunduğunu ifade eden Şener, ''Son bir yıl içinde yaşadıklarımızı bir düşünün. Terör, 10 yıldır bu kadar çok yuva yıkmadı. Şiddet olayları tüm kentlerimizi sardı. Terör kırsal alandan kentlere doğru sızmaya çalışıyor. Aile içi şiddet, cinayetler her gün ekranlarda seyrettiğimiz manzaralar haline dönüştü. Hırsızlık, gasp, uyuşturucu, sokak çocukları hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar artmamıştır'' diye konuştu.

Altı ay önce Adalet Bakanlığının bir açıklama yaparak, ''Türkiye'de hapishanelerde 75 bin yatak var, ama şu anda 115 bin mahkum var ve devlet 700 bin kişiyi de arıyor'' dediğini belirten Şener, ''Memleketin içine düştüğü durum, bu açıklamadan anlaşılmaktadır'' dedi.

''BENİM İMZAM YOK''

''Türkiye, tarihinde hiçbir dönemde görülmediği kadar büyük bir sosyal bunalımın içine girmiştir. Mevcut siyaset, Türkiye'de insanlarımızı mutsuz yapmıştır. Sosyal bunalımın altında, siyasetin yanlış tarzı ve sorunları çözme yeteneğinin bulunmayışı yatmaktadır. Ama sorun sadece sosyal problemler, şiddet olayları değil, Türkiye'de son birkaç yıl içinde ekonomi de çökmüştür'' diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu andaki işsizlik, 1994 ve 2001 krizlerinden de fazladır. Bu, ülkede yabancılar kazandı, ama bu ülkenin sanayisi çöktü. Bu ülkede ekonomi küçüldü. Dünyanın en fazla işsizi, en pahalı benzini, mazotu, LPG'si Türkiye'dedir. Pamuk, tütün, tarım ve hayvancılık bitti. Üretmeyen bir ekonomi var bugün. Telefonlar, bankalar, sigorta şirketleri yabancılaştı. Ve şimdi Hükümet diyor ki 'Ziraat Bankası, Halk Bankası, yollar, köprüler, Milli Piyango, enerji yabancılaşacak'. Bu ülkede sanayiyi çökerten, tarımı bitiren, karlı sektörleri yabancılaştıran bir iktidar vardır. Bu iktidarın yapmış olduğu özelleştirmelerden hiçbirinin altında benim imzam yoktur.''

Abdüllatif Şener, bugün Türkiye'nin, güvenlik ve terör sorunu olduğunu, iç ve dış politikasıyla dışarıdan yöneltilen bir ülke konumuna sokulduğunu da savundu.