BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  POLİTİKA

Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sufle mi verdi? Erdoğan prompter neden kullandı?

Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sufle verip vermediğini ve Erdoğan'ın neden prompter kullandığını açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu programı eleştirmişti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında gazetecilerle soru cevap yaparken prompter kullandığı için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Erdoğan'ın konuştuğu sırada bir gazetecinin arkadan sufle verdiği iddia edilmişti.

Programda soru sormak için bulunan gazeteci Abdülkadir Selvi sufle denilen olaydaki sesin kendisine ait olduğunu ve olayın iç yüzünü yazdı. Selvi sufle vermediğini Erdoğan'ın zaten sözünü kendi tamamladığını söyledi. Prompter olayı içinde fındık rakamları gibi açıkladığı yeni bilgiler için ihtiyaç duyulduğunu eski liderlerin de dosyalarla çıktığını hatırlattı.

Selvi'nin yazısında öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı ile programdan çıktıktan sonra arkada prompter’ın gözüktüğü bir kare üzerinden sosyal medyada linç kampanyasının başlatıldığını gördük.

Ne kadar firari Fetöcü, PKK’lı varsa sosyal medyadan başlamış linç kampanyasına. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu furyaya katılmış. O kadar önemli mesajlar verilmiş, doğru ya da yanlış, onu tartışmak yerine, Kılıçdaroğlu bu trol siyasetinden medet umuyor. O yüzden topluma güven vermiyorlar ya.

Demirel ve Özal'ın dosyaları

Demirel ve Özal rakamlara çok hâkim liderlerdi. Buna rağmen basın toplantılarına ya da yayınlara çıkarken dosyalar hazırlatırlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dijital medyayı çok iyi kullanan bir lider. Bazı verileri prompter’a yüklenmiş.

Fındık taban fiyatları

Zaten daha Kanal D ve CNN Türk ekranlarında Cumhurbaşkanı’yla ilgili yayının tanıtımı dönmeye başladıktan itibaren sorular yağmaya başladı. Doğrusu Karadeniz Bölgesi için fındık taban fiyatlarının, yüz yüze eğitim konusunun, kamu işçileri ile toplu sözleşmenin ve Afgan mültecilerle ilgili konunun bu kadar yakıcı bir sorun olduğunu bilmiyordum. Yayına girmeden önce başlayan mesajlar yayın sırasında da devam etti. Karadeniz bölgesi milletvekilleri, Karadenizli gazeteciler ve fındık üreticileri mesaj bombardımanına tabi tuttular. Tabii ki yayına girmeden önce bu durumu Cumhurbaşkanı’nın ekibine ilettik. Prompter’a yüklü olanlar bu konudaki verilerdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanının fındık taban fiyatlarını tane tane açıklaması gerekmiyor mu? Erdoğan da onu prompter’dan okuyarak yaptı.

Kılıçdaroğlu da üç maddeyi sayamamıştı

Kendi tercihidir. Saygı duyarım. Ama Keşke Kılıçdaroğlu da çıktığı yayınlarda dosya hazırlatsa ya da prompter’ı kullansa. Kürt sorununun çözümüne ilişkin partisinin hazırladığı 17 maddenin ilk üç maddesini sayamamış, “Şu anda aklımda değil” demişti. Bu olabilir. İnsani bir durumdur. Ama yayına çıkıyorsanız hazırlık yapacaksınız.

Sufle işi

Dün sabahtan beri yok efendim bu canlı yayın değilmiş, bant kayıt yapılmış, pencereden ışık sızıyormuş yalanıyla uğraştık. 2 ay önce de aynı yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la TRT’nin yaptığı canlı yayın için benzer iddia gündeme getirilmişti. Canlı yayına girdiğimiz an ekranda zaten yazıyor. Ayrıca sızan ışık değil Çankaya Köşkü’nün perdesi. Muhalefeti destekleyen seçmenler bu zekâyı hak etmiyor.

Bir de sufle işi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya düzenlemesini sorduk. Erdoğan, kriz anlarında sosyal medyadan yürütülen kampanyalara dikkat çekip, “Çok farklı bir yere doğru adeta” dedikten sonra kısa bir es verdi. O sırada ben, “sevk ediliyor” dedim. Ama Erdoğan sözünü, “evriliyor”diye tamamdı. Aman ne büyük bir krizmiş! Yangın, sel felaketi canımızı yakarken bunlar, bir sözden medet umuyorlar.