BIST 10.316
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.454,59
HABER /  GÜNCEL

ABD'li Büyükelçiyi şoke eden protesto (video)

Muğla'da düzenlenen Bale gösterisine izlemeye gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone protestolarla karşılaştı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Washington Bale topluluğunun 'Rock'n Roll' isimli gösterisine katılan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, izleyiciler arasından sahneye fırlayan 2 kişi tarafından protesto edildi. Müdahale edilen 2 protestocu, polis tarafından gözaltına alındı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından,dün akşam  Washington Bale topluluğu 'Rock'n Roll' isimli bir gösteri düzenledi. Gösteriye ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone de katıldı.

İKİNCİ ARADA PROTESTO EDİLDİ

Büyükelçi Ricciardone'nin Kareograf Christopher Bruce ile birlikte gösterinin ikinci arasında, basın açıklaması yaptığı sırada, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Üyeleri Ayhan Karahan ve İskender Doğer sahneye çıktı. İki protestocu, "Şu anda katil sürüsü bir devletin temsilcisi ABD'nin katili, Suriye'nin katili, ortadoğunun katili, Francis çık dışarıya, Francis defol, Yankee Go Home, Türkiye'nin de katilisiniz, defolun" diyerek bağırdı.

Büyükelçi Ricciardone'nin korumaları, özel güvenlik görevlileri ve sivil polislerin müdahalesi sonucu Karahan ve Doğer sahneden yaka paça indirilip, dışarı çıkarıldı. Ayhan Karahan ve İskender Doğer daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Gösteriyi izleyenlerden bazıları alkışlarla protestoculara destek verdiği görüldü.

GAZETECİLERLE GÜVENLİK ARASINDA ARBEDE

Bu sırada protestoyu görüntülemeye çalışan gazeteciler ile isteyen özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Tartaklanan gazetecilerin fotoğraf makineleri alınmak istendi. Tüm olan biteni gülerek izleyen Büyükelçi Ricciardone, "Olur böyle şeyler. Ama böyle bir festivalde gerek yoktu, alışığız ne yapalım" demekle yetindi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Karahan ve Doğer'den konuşma özgürlüğünün engellendiği, can güvenliğinin tehlikeye atılması nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi. Gösterinin sonunda Bodrum Kalesi'nde ayrılan Ricciardone gazetecilerin, olayı nasıl değerlendiriyoruz sorusuna "Gösteriyi çok güzel buldum, mükemmeldi" diyerek yanıtladı. Ricciardone, eşi ve beraberindekiler daha sonra "Mavi Deniz" teknesinde verilen kokteyle katıldı.