BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu yurt 5 yıldızlı otelden farksız

Türkiye’nin ilk ve tek beş yıldızlı yurdu hizmete giriyor. Kapalı havuzu fitness, akıllı kart sistemi ve daha bir çok olanağı olan bu yurt beş yıldızlı otel gibi

Abone ol

Sakarya’ya  ilk yatırım adımını 2008’de dünyada ilk kez 5 yıldızlı otel konforunda erkek öğrenci yurdu yaparak atan Kampüsaray, ikinci yatırımını ise 5.5 milyon dolarlık yatırım ile kız öğrenci yurduna yaptı. Kampüsaray yatırımlarını 2014 yılına kadar 20 milyon dolara çıkarmayı hedeflerken, eşi benzeri olmayan bu konsepti Anadolu’nun tüm şehirlerine de yaymayı planlıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dünyada ilk kez uygulanan bir model ile yurt klasmanında çıtayı yükselterek 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Kampüsaray, öğrencilere özel banyo, tuvalet, buzdolabı,televizyon ve telefonu olan farklı oda seçenekleri sunarken, yüzme havuzu, sauna, bilardo ve spor salonu  gibi yurtlarda alışık olmadığımız çeşitli aktivitelerden de ücretsiz olarak yararlanma imkanı sağlıyor. A’dan Z’ye bir öğrencinin ihtiyacı olan her şeyin sağlandığı  bu lüks yurtta özürlü öğrenciler içinde çift asansör ve özel banyolar gibi detaylar da yer alıyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN  TAM NOT ALDI

20 yıldır yurt dışı eğitim danışmanlığı yaptığını ve dünya genelindeki birçok üniversitenin kampüsünü ve yurtlarını görüp oralardan edindiği deneyimler ile Türkiye’deki yurtlarda olan eksikleri tespit edip böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Kampüsaray Öğrenci Yurtları Genel Müdürü Özdemir İçin, ilk yatırımları olan erkek öğrenci yurdunun öğrenci ve velilerden tam not alarak iki sezonu yüzde yüzde doluluk oranı ile tamamladığını belirterek, yeni hayata geçirdikleri 300 yatak kapasiteli kız öğrenci yurduna da şimdiye kadar 75 kız öğrencinin kaydını  yaptırdığını,  geri kalan kısmının ise 1 hafta içerisinde satılacağını tahmin ettikleri söyledi.

AKILLI KARTLAR İLE KIZ ÖĞRENCİLER GÜVENDE

Yurt bina giriş kapısından, restoran ve kantindeki alışverişlere kadar tüm işlemlerin tek bir akıllı kart üzerinden yapıldığını vurgulayan İçin; ‘’Kız öğrencilerimize bu uygulama ile yüksek güvenlik  imkanı sağlamakla birlikte 5 yıldızlı bir otel konforu sunuyoruz. Öğrencilerimize bina içi yat saati gibi bir sınırlama getirmiyoruz. İstedikleri saatte kalkıp yurt için havuz, fitness vs. gibi tüm aktivitelerden yararlanabiliyorlar. 24 saat çay ve kahve içecekleri alanlar mevcut buralardan ücretsiz yararlanabiliyorlar.’’ dedi.

YURT İÇİNDE YOK YOK!

300 yataklı lüks yurtta oda seçenekleri tek, çift, üç veya dört kişilik şeklinde sunulurken, tüm odalarda, özel banyo, tuvalet,  televizyon ve telefon  mevcut olarak yer alıyor. Bina içinde 7-24 restoran ve cafeterya hizmeti sunulurken hijyenik açıdan da her hafta düzenli bir şekilde oda temizliği gerçekleştiriliyor.  Yurt içinde öğrencilerin boş zamanlarını değerlendireceği, kapalı yüzme havuzundan saunaya, spor salonunda bilardoya kadar çeşitli değişik aktiviteler de düşünülmüş… Klasik yurtlarda  alışık olmadığımız tüm bu özelliklerin yanı sıra yurt içerisinde, tüm odalarda ücretsiz internet, revir, düzenli ring servisi, etüt salonları ve kütüphane, çamaşırhane, kuaför, dinlenme salonları ve cep sinema salonu da yer alıyor.

ENGELLİ DOSTU İLK YURT

Özürlü öğrencilerin de düşünülerek mimari yapısı gerçekleştirilen yurtta çift asansör ve özel banyolar gibi detaylarda düşünülmüş. Kampüsaray Türkiye’nin “özürlü dostu ilk yurdu” olma özelliğini taşıyor.

5 YILDIZLI YURDUN AYLIĞI 325 TL!

Lüks otel ayarındaki bu yurdun oda fiyatları da klasik yurtlarla hemen hemen aynı seviyelerde. Oda seçeneğine göre aylık ödeme miktarı değişirken, 4 kişilik bir odada  konaklamanın aylık ücerti ise 325 TL olarak belirlenmiş. Öğrenciler  yurt bünyesindeki tüm aktivitelerden ücretsiz olarak faydalanabilirken, her gün farklı yemeklerin çıktığı restoran bölümünde ise 7 çeşit kahvaltı 3 TL’ye, 4 çeşit yemek ise 4 TL gibi  öğrencinin bütçesini zorlamayacak fiyatlarda satılıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ÖĞRENCİ KÖYÜ OLACAK

Kampüsaray’ın Sakarya’da lider Türkiye’de öncü olduğunu ifade eden İçin, “Kampusaray Öğrenci Yurtları olarak Sakarya bölgesindeki entegre yatırımlarımız tamamlandığında toplam 1500 kişinin 24 saat içinde yaşadığı, her gün 5000 kişinin restoranları, kafeterya, market ve sosyal tesislerinden istifade ettiği zengin altyapısı ile dünyada benzeri olmayan bir öğrenci köyüne dönüşecektir” dedi.