BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aydınlar'ın üflediği ateş Fener'i nasıl yaktı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın üfleyerek söndürmek istediği ateş Fenerbahçe'yi küle çevirdi.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Suçlu olduğu ilan edilen ancak ne şekilde infaz edileceğini bilmeyen bir "mahkumun ruh hali" içinde Fenerbahçeli taraftar. İdam mangasının önünde bekleyen mahkumun çırpınışlarını izliyoruz bugünlerde...

 BİZİ KÜME DÜŞÜRÜN TALEBİ
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, dün yaptığı açıklamada, Bank Asya'da oynamak istediklerini söylemişti. Bugün Federasyon'un kapısını aynı taleple çaldılar. Önce Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, ardından da Ali Koç Federasyon'un İstinye'de bulunan binasına geldi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

El birliğiyle perişan ettiler Fenerbahçe'yi. Şüphesiz Aziz Yıldırım ve ekibi kadar federasyon da  bu suçun ortağıdır. Travmayı atlatmak hiç kolay olmayacak elbette.
 
Kangren olmuş kolu kesilmediği için yara bünyeyi sarmış durumda. "Neşteri" zamanında vurmayan federasyon, Fenerbahçe'yi ve Türk futbolunu ateşe attı. 

Günü kurtarma adına risk alıp cesur karar alamayanlar "UEFA’nın tokadıyla" uyandılar.
 
Bu tokat sadece lige aynen devam kararı alan Aydınlar’ın yüzünde patlamadı. "Virajı alıp düzlüğe çıktığını" zanneden sarı lacivertli camia da okkalı bir şamardan nasibini aldı. 

Belki de Beşiktaş gibi iade kararı alsaydılar kaos bu denli büyür müydü tartışılır.

Haftalar önce "radikal karar" alınsaydı belki de bu kadar can yakmazdı, acıtmazdı. Daha beter oldu. Şimdilerde hüznün, çaresizliğin mutsuzluğun, ızdırabın, "kederin rengidir sarı lacivert"...

Resmen olmasa da "şikeci etiketi" alnına vurulan takımı süper lige sürdüler. Diğer takım taraftarların "alaycı tezahüratları" altında top koşturacaklar.

 NİHAT ÖZDEMİR ÖFKESİ!
Fenerbahçe'de yönetim alev topu gibi! Önce Mehmet Ali Aydınlar'a çıkışan Nihat Özdemir, ardından Ünal Aysal'a sitem etti. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Kırılan onur un ufak olacak. Taraftarı, futbolcusu ve yöneticisi "bir gün değil her gün ölecek".

Düşürülecek mi kalacak mı? Puanı mı silinecek? Ne olacak? Koca bir sezon boyunca sorular her Fenerbahçeli’yi "içten içe kemirecek."
 
Belirsiz bir sürecin sona ereceği güne kadar "yaşayan ölüdür" Fenerbahçe taraftarı.
 
Ne de çok kızmıştık Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’a.. "Bu ateş üfleyerek sönmez" dediği için. Fırsatçılıkla suçladık. Bir an için öyle olduğunu düşünelim. Ama gerçekler halının altına süpürülemeyecek kadar büyük.

Mehmet Ali Aydınlar su dökmek yerine ateşi üfleyerek söndürmek istedi. Günü kurtarma ve ticari kaygılar adına alınamayan kararlar ateşi haftalar geçtikçe büyüttü. 

Kendi alması gereken kararı başkalarına aldıran bir TFF var karşımızda. Geriye bir çift laf kalıyor. "Ah Mehmet Ali Aydınlar ah", "Ah Aziz Yıldırım ah"...

FEDERASYONUN ÇELİŞKİLERLE DOLU SEYİR DEFTERİ SONRAKİ SAYFADA


[PAGE]

LİG ERTELENMEZ!
11 Temmuz: Bu süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içinde bulunacağız. Lig planlandığı şekilde 5 Ağustos tarihinde başlayacaktır. 31 Temmuz tarihinde Süper Kupa Finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır.
20 TEMMUZ: Görevde olduğumuz sürece ligler Ağustos sonundan önce başlamayacak.
25 TEMMUZ: Spor Toto Süper Lig 9 Eylül, Bank Asya 1. Ligi ise 10 Eylül tarihinde başlayacak.

AVRUPA KUPALARI

11 TEMMUZ: Lig, tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirilmiştir.
19 TEMMUZ: Futbol Federasyonu 31 Mayıs tarihinde UEFA'ya Türkiye'den hangi takımların Avrupa Kupası maçlarına katılacağını beyan etmiştir. UEFA da bu takvimde bir değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Eğer soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa veya cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır.
15 AĞUSTOS: Şu an UEFA'nın, bize ve kulüplere herhangi bir yaptırımı sözkonusu değildir. Kendini şüpheli gören varsa Avrupa maçlarına gitmesin.
24 AĞUSTOS: Bu kararı UEFA'nın talebi doğrultusunda aldık. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne önem veriyor.
25 AĞUSTOS: İnsanların, "Sıfır tolerans kapsamına Trabzonspor girmiyor mu?" sorusunu sormakta haklı. Ama bu kararı UEFA veriyor. Bu soruyu biz de UEFA'ya sorarız. UEFA bizim kararlarımıza müdahale edemez.

ŞİKE VE TEŞVİK SÜRECİ

5 TEMMUZ: Dava uzun sürebilir. Biz delillere göre hareket etmek zorundayız.
11 TEMMUZ: Bu işten en az zararla Türk futbolunu çıkartacağız.
13 TEMMUZ: Henüz elimizde herhangi bir belge yok. Belgeler bize ulaştıktan sonra da gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız.
20 TEMMUZ: Bizim, 'teşvik, şike var veya yok' deme şansımız yok. Statümüze göre bu kararı verecek yer Etik Kurulu'dur. İncelemeyi onlar yapacak, bu kararı onlar verecek.
23 AĞUSTOS: UEFA Disiplin Komitesi Başmüfettişi Pierre Cornu çok iyi izlenimlerle ayrıldı.