BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe için kritik karar haftaya

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Ali Yıldırım ve Ali Koç, Fenerbahçe'nin küme düşürülmesini talep etti

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılımı men edildikten sonra Bank Asya 1. Lig'de oynama isteğini dile getiren Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na bu isteğini iletti.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Ali Koç, "Karar haftaya açıklanır" dedi.

 Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyesi Alaeddin Yıldırım, bu amaçla TFF'nin İstinye'deki merkez binasına gelerek gerekli görüşmeleri yaptı.

Ali Koç ve Alaeddin Yıldırım, TFF binasına girişte herhangi bir açıklama yapmazken, TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da Fenerbahçeli yöneticilerden önce binaya giriş yaptı.

ÇIKIŞTA KONUŞTU

Federasyondaki görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ali Koç, Fenerbahçe'nin bir alt lige düşürülmesi için federasyondan yardım istediklerini söyledi.

"Federasyon'dan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum ve yapılanlar göz önünde bulundurulduğunda bize yardımcı olmalarını, bu camiaya artık daha fazla zarar vermeden saygı duyularak, en doğru ve en gerçekçi şekilde Fenerbahçe'nin bu şartlar altında bir alt ligde oynayıp oynayamamasını bir şekilde irdelenmesini ve teknik ekiplerimizin biraraya gelerek bunun yollarını istişare etmesi için konuştuk, yardımlarını istedik."

Federasyona 'isyan ya da olumsuz görüş bildirmek için' gelmediklerinin altını çizen Koç, federasyonun konuyu öğleden sonra görüşüp, Fenerbahçe'ye görüş bildireceğini açıkladı.

KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Yaşananları "Türk futbol tarihi açısından bir paradigma değişikliği, çok ciddi bir olay" olarak nitelendiren Ali Koç, "Son alınan UEFA kararı ile ilgili öfkemiz yapılanlarla değil, bizim taraftan yapılmayanlarla ilgilidir. Daha sağlam durmamız gerekirdi diye düşünüyorum. Bu aşamada daha fazla şu oldu bu oldu demeyeceğim. Bunun en hızlı şekilde hangi süreçler yapılarak uygulanıp uygulanmayacağını istişare ederek nihai kararımızı vereceğimizi açıklıyorum. Bu karar herhalde önümüzdeki hafta başında açıklanır."