BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,53
HABER /  GÜNCEL

'2007'de Suriye'yi bombalayalım dedim, dinletemedim'

NY Times'ın haberine göre, eski ABD başkan yardımcısı Dick Cheney'nin anılarından oluşan kitabında, 2007 yılında başkan Bush'a Suriye'ye operasyon düzenlenmesi gerektiğini söylediği ama kabul ettiremediği anısı yer almış.

Abone ol

Eski ABD başkan yardımcı Dick Cheney'in yeni kitabında, 2007 yılında başkan Bush'a Suriye'nin bombalanması yönünde telkinde bulunduğunu açıkladığı belirtildi.

New York Times gazetesine göre, Cheney'in yayımlanmak üzere olan kitabında, başkan yardımcısının Suriye'ye askeri müdahale yapılması için çaba harcarken yalnız kaldığı ve bu yüzden de operasyonun gerçekleşmediği tespiti de yer alıyor.

2007 Eylül'ünde İsrail Suriye'nin Deyr-ül Zor bölgesinde, sapa bir noktada bulunan ve nükleer reaktör olduğu iddia edilen tesisi bombalamıştı.

Başkan yardımcısı Cheney kitapta, 2007 yılının Haziran atından başkan Bush'a Suriye'ye yönelik askeri harekât yapılması gerektiğine dair fikrini belirttiğini ancak toplantıda bu görüşünü destekleyen başka kimse olmadığını anlatmış.

New York Times'a göre Cheney ayrıca, Bush'un diğer danışmanlarının "Irak'taki kitle imha silahları konusunda yaşanan yanlış istihbarat" sebebiyle, Suriye harekâtına karşı olduklarını söylemiş.

Kitapta ayrıca Condeleezza Rice ve Colin Powell gibi başkan Bush'un yakın çevresinde bulunan isimlere dair Cheney'in sert eleştirilerinin bulunduğu belirtiliyor.

Dick Cheney'in önümüzdeki hafta yayınlanacak kitabının adı "Benim dönemimde: Kişisel ve siyasi anılar" (In My Time: A Personal and Political Memoir).