BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  DÜNYA

Kaddafi 25 ton altınla kaçtı iddiası!

Kaddafi'nin Libya'nın altın rezervlerinin önemli bir kısmına el koyduğu ve bunu korunmak için harcayacağı iddia edildi.

Abone ol

İtalyan Gazetesi Corriere della Sera'ya konuşan Libya Merkez Bankası eski başkanı Farhat Bengdara, Kaddafi'nin geçtiğimiz günlerde bir arkadaşına 25 ton altın satmayı teklif ettiğini, Libyalı olmayan bu kişinin teklifi kabul etmediğini iddia etti.

Muhaliflerin safında yer alan Bengdara, Kaddafi'nin Trablus'u terkettiğine ve Cezayir sınırından kaçtığına inandığını söyledi. Kaddafi'nin orada kabilelerden milisler toplayarak kendisini koruyacağını ileri süren Bendara, Libya'nın altın rezervi ve parasının 170 milyar dolar civarında olduğunu ama çoğunun dondurulduğunu ifade etti.

"KADDAFİ SIKIŞTIRILDI" İDDİASI!

Bu arada Libyalı bir grup muhalifin başkent Trablus'ta Libya lideri Kaddafi ve oğullarından birkaçının gizlendiği sanılan binaları kuşattığı ileri sürüldü. Bir muhalif savaşçı, Bab-ül Aziziye karargahı yakınındaki binalarda Kaddafi yanlılarıyla çatışmaya girdiğini açıkladı. Özel eğitimli İngiliz SAS komandolarının da, Libya'da Kaddafi'nin peşinde olduğu bildirildi. Komandolar muhaliflerin Muammer Kaddafi'yi bulmasına liderlik ve yardım ediyor.

ARAP BİRLİĞİ, KONSEYİ TANIDI

Öte yandan Arap Birliği, Libyalı muhaliflerin oluşturduğu Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ni, Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıdı. Yeni oluşuma tam destek verdiklerini belirten Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi; Libya'nın düşürülen üyeliğini geri verme kararı aldıklarını ve Ulusal Geçiş Konseyi'nin Arap Birliği'ne tam üye olarak kabul edileceğini vurguladı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Tunus'a sığınan Libyalıların sınır kapılarından dönüşleri de sürüyor.

ALTIN SİLAHI GİTTİ!

İçinde Kaddafi'nin öldürülen kızının mezarı, şatafatlı bir yüzme havuzu, altın silah ve kupaların bulunduğu karargâh, muhalifler tarafından yağmalandı.