BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Suriye muhalefetine çağrı

ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton Suriye muhalefetini "devrimi gasp etmeye" çalışan radikal gruplara karşı direnmeye çağırdı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton Suriye muhalefetini "devrimi ele geçirmeye" çalışan radikal gruplara karşı direnmeye çağırdı.

Hırvatistan'a yaptığı bir gezide konuşan Clinton, Suriye muhalefetinin daha kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye merkezli Suriye Ulusal Konseyi ülkede tırmanan şiddeti durdurmakta başarısız kaldı.

Clinton, gazetecilere yaptığı açıklamada "Cephede davaşan ve ölenlerin temsil edilmesi gerekiyor. Muhalefet, her ne kadar çok iyi nitelikleri olsa da 20, 30, 40 yıldır Suriye'de bulunmayan kişiler tarafından temsil edilemez" dedi.

Clinton, Esad'a karşı ayaklanmadan yararlanmaya çalışan radikal İslamcı gruplar konusunda "rahatsız edici haberler" aldıklarını ve isyancıların buna karşı direnmeleri gerektiğini söyledi.

Yabancı ülkelerden radikal İslamcı grupların Suriye'ye savaşmak için gittikleri ve bazı bombalı saldırılardan el Nusra gibi Selefi grupların sorumlu olduğu yönünde haberler bulunuyor.

Suriye'deki farklı muhalefet grupları gelecek hafta Katar'ın başkenti Doha'da biraraya geliyor.

Clinton, Washington'ın Suriye'de siyasi bir geçişin olabilmesi için muhalefetin etkili bir strateji arkasında birleşmesine yardımcı olacaklarını söyledi.

Suriye'de muhalefet, Esad'ın nasıl devrileceği ve ardından nasıl bir yönetimin kurulacağı konusunda ayrışıyor.